Ακύρωση παραγγελίας 18 αεροσκαφών για τη Boeing

Ακύρωση παραγγελίας 18 αεροσκαφών για τη Boeing

O αμερικανικός αερομεταφορέας Delta Air Lines ανακοίνωσε πως προχωρά στην ακύρωση παραγγελίας για την αγορά 18 αεροσκαφών από τη Boeing.

H παραγγελία αφορούσε το μοντέλο 787 Dreamliner και είχε ύψος $ 4 δισ. σε τρέχουσες τιμές. Η Delta Air Lines δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που την ώθησαν στην ακύρωση της παραγγελίας ωστόσο διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίζει να παραλαμβάνει τα αεροσκάφη 737-900ER τα οποία επίσης έχει παραγγείλει στη Boeing.

Σύμφωνα με το Reuters, η ακύρωση έρχεται σε μια περίοδο που οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ αναζητούν τρόπους να επιβραδύνουν την επέκταση του στόλου τους, ως απάντηση στην πτώση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων.

Η Delta αναμένει ήδη την παραλαβή 25 A350, τα οποία κατασκευάζει η μεγάλη ανταγωνίστρια της Boeing, η ευρωπαϊκή Airbus. Ωστόσο και στη συγκεκριμένη περίπτωση διαφοροποίησε την αρχική συμφωνία, αφού αντί για 4 αεροσκάφη τον χρόνο, θα παραλαμβάνει 2 ετησίως, αρχής γενομένης από το 2018, ώστε ο στόλος της να ανανεωθεί σε συγχρονισμό με την ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς αερομεταφορών.