Ακτιβιστής - επενδυτής θέλει να «διαλύσει» την Credit Suisse

Ακτιβιστής - επενδυτής θέλει να «διαλύσει» την Credit Suisse

Το ελβετικό hedge fund Capital Advisors συνεπικουρούμενο από τον πρώην συν-επικεφαλής της Credit Suisse, Gael de Boissard, θα προτείνει τον διαχωρισμό της τράπεζας σε τρία μέρη: μια επενδυτική τράπεζα, μια εταιρεία asset management και έναν όμιλο διαχείρισης πλούτου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Buisness Insider, το οποίο βασίζεται σε ρεπορτάζ των FT, η RBR Capital Advisors θα δημοσιοποιήσει μέσα στις επόμενες ημέρες στο επενδυτικό συνέδριο της JPMorgan στη Νέα Υόρκη σχέδιο με βάση το οποίο η Credit Suisse πρέπει να «σπάσει» σε τρία μέρη: μια επενδυτική τράπεζα, μια εταιρεία asset management και έναν όμιλο διαχείρισης πλούτου.

Το σχέδιο του Gael de Boissard, ο οποίος ήταν στην Credit Suisse από το 2001 έως το 2015, έρχεται ως απάντηση στην ανησυχία που δείχνουν οι επενδυτές λόγω των φτωχών αποτελεσμάτων που παρουσιάζει η ελβετική τράπεζα υπό την ηγεσία του Tidjane Thiam, ο οποίος είναι CEO της Credit Suisse από το 2015. Η μετοχή της τράπεζας έχει χάσει το 20% της αξίας της τα δύο τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τους FT δεν είναι η πρώτη φορά που η RBR βάζει στο στόχαστρό της μεγάλα «θηράματα» (είχαν προηγηθεί η GE και η ADP) ωστόσο μέχρι τώρα απέφευγε να εμπλέκεται με επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα.