Άκαρπη η τριμερής συνάντηση για το εργοστάσιο της Softex

Άκαρπη η τριμερής συνάντηση για το εργοστάσιο της Softex

Άκαρπη ήταν η τριμερής συνάντηση μεταξύ του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδη, της διοίκησης της Softex και των εργαζομένων. Η διοίκηση της επιχείρησης εξέφρασε εκ νέου την απόφαση της μητρικής εταιρείας BOLTON GROUP να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα.

Το υπουργείο διατύπωσε τη θέση του ότι η διακοπή των εργασιών και το κλείσιμο του εργοστασίου δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά με κανέναν τρόπο. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πυρκαγιά του Ιουλίου για να κλείσει την μονάδα, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν αφορούσε στην αποκατάσταση των ζημιών αλλά στην απώλεια κερδών και για τούτο θα ζητήσει το πόρισμα της ανάκρισης για την πυρκαγιά.

Το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε εκ νέου ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Τέλος, θα εξεταστεί το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ