Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Diamond Offshore Drilling

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Diamond Offshore Drilling

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η αμερικάνικη πετρελαϊκή Diamond Offshore Drilling από το Χιούστον, έχοντας πλέον χρέη άνω των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάνοντας λόγο για έναν «άνευ προηγουμένου» αντίκτυπο από τον πόλεμο τιμών που επικρατεί στην αγορά του πετρελαίου.

Η κατάρρευση της εταιρείας έρχεται 10 ημέρες αφότου δεν κατάφερε να αποπληρώσει τόκους για ομόλογα αξίας 500 εκατ. δολαρίων.

Στη δήλωσή της στο πτωχευτικό δικαστήριο του Χιούστον, η Diamond δήλωσε ότι οι συνθήκες στην «εξαιρετικά ανταγωνιστική και κυκλική βιομηχανία» «επιδεινώθηκαν απότομα τους τελευταίους μήνες».

Συμβόλαια πετρελαίου διαπραγματεύτηκαν κάτω από το μηδέν για πρώτη φορά στην ιστορία στις 20 Απριλίου, ενώ οι διαφωνίες εντός των μελών του OPEC+ και η πανδημία του COVID-19 επιδείνωσαν την κατάσταση.

Η Diamond είπε ότι είχε προχωρήσει σε «διάφορες ενέργειες» για να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένου ενός δανείου 400 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά τελικά η πτώχευση ήταν η καλύτερη επιλογή για απόδοση προς τους μετόχους.

Στα ενδιαφερόμενα μέρη περιλαμβάνονται η Loews Corporation που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η οποία κατέχει το 53% της Diamond, οι 2.500 υπάλληλοι που εργάζονται και οι ομολογιούχοι που χάνουν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.