Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Forever 21

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Forever 21

Αίτηση για πτώχευση υπέβαλε η εταιρεία ειδών ένδυσης Forever 21 την Κυριακή, και έγινε η τελευταία σε μια λίστα επιχειρήσεων του κλάδου, που πλήττονται από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αλυσίδα σχεδιάζει να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων της σε Ευρώπη και Ασία, θα συνεχίσει πάντως να λειτουργεί σε Μεξικό και Νότια Αμερική.

Από την αρχή του 2017, περισσότερες από 20 επιχειρήσεις λιανικής στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η Sears Holdings και η Toys "R” Us, έχουν καταθέσει αίτηση πτώχευσης, καθώς περισσότεροι καταναλωτές ψωνίζουν από το διαδίκτυο.

Η Forever 21 ανακοίνωσε ότι η αναδιάρθρωση θα της επιτρέψει να εστιάσει στο κερδοφόρο τμήμα βασικών δραστηριοτήτων της και να κλείσει κάποια διεθνή καταστήματα.

«Έχουμε ζητήσει την έγκριση να κλείσουμε 178 καταστήματα στις ΗΠΑ. Οι αποφάσεις για το ποια καταστήματα θα κλείσουν, δεν έχουν ληφθεί ακόμη, και εξαρτώνται από την έκβαση των εν εξελίξει συζητήσεων με τους ιδιοκτήτες», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 1984 και έχει 815 καταστήματα σε 57 χώρες. Σχεδιάζει να κλείσει τα περισσότερα καταστήματά της στην Ασία και στην Ευρώπη. Ωστόσο, δεν αναμένει να βγει από μεγάλες αγορές στις ΗΠΑ.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Forever 21 δήλωσε πως θα αποχωρούσε από την ιαπωνική αγορά και θα έκλεινε και τα 14 καταστήματά της στο τέλος Οκτωβρίου.