Αίτηση πτώχευσης για τη μεγαλύτερη αεροπορική της Λατινικής Αμερικής

Αίτηση πτώχευσης για τη μεγαλύτερη αεροπορική της Λατινικής Αμερικής

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής, LATAM Airlines, ανακοίνωσε σήμερα ότι η εταιρεία και οι θυγατρικές της σε Χιλή, Περού, Κολομβία, Εκουαδόρ και ΗΠΑ έχουν υποβάλει αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας της μείωσης των ταξιδιών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία ανέφερε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς αντίκτυπο στις κρατήσεις και τους επιβάτες, καθώς έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 900 εκατ. δολαρίων από μετόχους όπως οι οικογένειες Cueto και Amaro και η Qatar Airways. H Latam διαθέτει επίσης ρευστότητα 1,3 δισ. δολαρίων.

«Εφαρμόσαμε πολλά σκληρά μέτρα προκειμένου να μετριάσουμε τις επιπτώσεις αυτής της πρωτοφανούς αναστάτωσης στον κλάδο μας, αλλά τελικά αυτή η λύση αποτελεί την καλύτερη επιλογή», είπε ο διευθύνων σύμβουλος Ρομπέρτο Άλβα.

Οι θυγατρικές της εταιρείας σε Αργεντινή, Βραζιλία και Παραγουάη δεν περιλαμβάνονται στην αίτηση, ενώ οι θυγατρικές στη Βραζιλία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα και πιθανή οικονομική στήριξη.