Αίτηση πτώχευσης από την τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της Γερμανίας

Τρίτη 06 Ιουνίου 2017, 10:33
-A +A
Αίτηση πτώχευσης από την τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της Γερμανίας

Η Rickmers Holding, η επονομαζόμενη “βασιλική” ναυτιλιακή εταιρεία της Γερμανίας κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, καθώς η τράπεζα HSH Nordbank υποχώρησε από τη συμφωνία για αναδιάρθρωση του χρέους της Rickmers.

Όπως μετέδωσε το MarketWatch η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της Γερμανίας πτώχευσε αφού το ΔΣ της HSH Nordbank εξέτασε προσεκτικά το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Rickmers διαπιστώνοντας ότι δεν είναι βιώσιμο. Σύμφωνα με το MarketWatch η εξέλιξη αυτή αποτελεί απόδειξη ότι η κρίση που πλήττει τον γερμανικό ναυτιλιακό κλάδο έχει φτάσει πλέον σε εκρηκτικό σημείο.

Οι ομολογιούχοι της Rickmers υποστήριξαν ότι αναμένουν από την ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Bertram R.C. Rickmers, να διαφυλάξει τα πάγια της εταιρείας.

Το MarketWatch φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του Βασίλη Καρατζά, διευθύνοντος συμβούλου της Karatzas Marine Advisors με έδρα τη Νέα Υόρκη ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι “το να βλέπουμε τη Rickmers να καταθέτει αίτημα πτώχευσης είναι σαν να βλέπουμε έναν βασιλιά να χάνει το θρόνο του”.

Σύμφωνα με το MarketWatch η εξέλιξη αυτή αποτελεί απόδειξη ότι η κρίση που πλήττει τον γερμανικό ναυτιλιακό κλάδο έχει φτάσει πλέον σε εκρηκτικό σημείο.

Πριν λίγες ημέρες ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble είχε επιτεθεί στην ελληνική κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν έχει καταργήσει τα φορολογικά προνόμια για τους εφοπλιστές, για να υπάρξει η άμεση απάντηση του πρoέδρου της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη, ο οποίος έκανε λόγο για αδικαιολόγητη επίθεση του κ. Schaeuble κατά της Ελλάδας με αφορμή τον ελληνικό εφοπλισμό που εκπροσωπεί το 50% της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας ότι ότι δεν επιθυμεί να δει την Ελλάδα σε αναπτυξιακή πορεία.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα