Αίτηση χρεοκοπίας κατέθεσε η KaloBios Pharmaceuticals

Αίτηση χρεοκοπίας κατέθεσε η KaloBios Pharmaceuticals

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ κατέθεσε η φαρμακευτική εταιρεία KaloBios Pharmaceuticals Inc, η οποία απέλυσε νωρίτερα αυτό το μήνα τον διευθύνοντα σύμβουλό της Martin Shkreli.

Τα περιουσιακά στοιχεία και οι υποχρεώσεις της εταιρείας κινούνται μεταξύ του 1 εκατ. και 10 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται την ανακοίνωση της KaloBios στο αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο της περιφέρειας του Delaware.

Η κίνηση αυτή ακολούθησε την έφεση που έχει ασκήσει η KaloBios στην απόφαση για διαγραφή των μετοχών της από το Nasdaq, η ακρόαση της οποίας έχει προγραμματιστεί για τις 25 Φεβρουαρίου. Οι μετοχές της KaloBios βρίσκονται εκτός διαπραγμάτευσης από τις 17 Δεκεμβρίου.

Τη Δευτέρα η εταιρεία είχε ανακοινώσει την παραίτηση δυο εκ των μελών του διοικητικού της συμβουλίου, των Tom Fernandez και Marek Biestekhad, στον απόηχο της σύλληψης του M. Shkreli για χρηματιστηριακή απάτη.

Σημειώνεται πως η KaloBios τοποθέτησε τον M. Shkreli στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στις 20 Νοεμβρίου, όπου ο ίδιος και μια κοινοπραξία επενδυτών εξαγόρασαν το 70% των μετοχών της.

Ο M. Shkreli απέκτησε κακή φήμη όταν ως διευθύνων σύμβουλος της Turing Pharmaceuticals προχώρησε στην αύξηση της τιμής ενός φαρμάκου κατά του AIDS στα 750 δολάρια από τα 13,50 δολάρια. Στις 18 Δεκεμβρίου παραιτήθηκε από την Turing.

Μια ημέρα νωρίτερα, στις 17 Δεκεμβρίου είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για χρηματιστηριακή απάτη στο hedge fund και στην φαρμακευτική εταιρεία που ο ίδιος είχε ιδρύσει.

Διαβάστε ακόμα:

- Στα χέρια του FBI ο... μισητός Martin Shkreli