Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο Κλ. Ρέγκλινγκ

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο Κλ. Ρέγκλινγκ

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος στις δηλώσεις του μετά το σημερινό Eurogroup εκτίμησε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης είναι «λίγο πιο θετικές, σε σχέση με δύο μήνες πριν».

Ειδικότερα, ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών (Χρήστο Σταϊκούρα) και επισήμανε πως «η κοινή αποστολή των θεσμών βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα και αξιολογεί την κατάσταση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι η εκτίμηση για την ανάπτυξη είναι λίγο καλύτερη από ότι πριν από δύο μήνες», αλλά σημείωσε πως «όλα αυτά πρέπει όμως να επιβεβαιωθούν» καθώς επιδρούν στην έκθεση βιωσιμότητας του χρέους.

Από την πλευρά του, ο νέος ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι, αναφέρθηκε σε «πολύ καλή συνάντηση με τον έλληνα υπουργό» και υπογράμμισε ότι «οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες». Ο κ. Τζεντιλόνι ανέφερε ακόμα ότι κατά τη γνώμη του η Ελλάδα έλαβε ενδιαφέρουσες αποφάσεις για το μέλλον».