Αισιοδοξία για τη συμφωνία διάσωσης - «Να υπάρξει δίκαιη μεταχείριση»

Αισιοδοξία για τη συμφωνία διάσωσης - «Να υπάρξει δίκαιη μεταχείριση»

Την αισιοδοξία του ότι το Βερολίνο θα καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες για ένα πακέτο διάσωσης της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa ύψους 10 δισ. δολαρίων, εξέφρασε ο ανώτερος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης Τόμας Γιάρζομπεκ σήμερα, τονίζοντας ότι ο γερμανικός αερομεταφορέας θα πρέπει να τύχει δίκαιης μεταχείρισης.

«Υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι και η ως τώρα εμπειρία μας δείχνει ότι καταφέρνουμε να φτάσουμε τελικά σε συμφωνίες», δήλωσε στο κανάλι RTL σήμερα το πρωί. «Πιστεύω πως έτσι θα συμβεί και αυτή τη φορά».

Η συμφωνία φάνηκε να κινδυνεύει την Τετάρτη όταν το εποπτικό συμβούλιο της Lufthansa απέρριψε τους όρους που έθετε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συγκεκριμένα την απαίτηση παραίτησης της εταιρείας από δικαιώματα προσγείωσης και απογείωσης στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, όπου κατέχει τα 2/3 της αγοράς.

Ο Γιάρζομπεκ δήλωσε ότι η Γερμανία θα διευκρινίσει το πεδίο εφαρμογής των προϋποθέσεων που συνοδεύουν τη συμφωνία, συγκρίνοντας τη μεταχείριση που είχαν στις αντίστοιχες συμφωνίες οι ανταγωνιστές της Lufthansa, SAS και KLM/Air France.