Airbnb: Απολύσεις 1.900 εργαζομένων λόγω κρίσης στον ταξιδιωτικό κλάδο

Airbnb: Απολύσεις 1.900 εργαζομένων λόγω κρίσης στον ταξιδιωτικό κλάδο

Σε απολύσεις περίπου 1.900 χιλιάδων εργαζομένων προχωρά η Airbnb καθώς όπως αναφέρει ο CEO, Μπράιαν Τσέσκι, «τα έσοδα φέτος είναι λιγότερα από τα μισά από αυτά που κερδίσαμε το 2019» και αυτό σημαίνει ότι παρά τις προσπάθειες για μείωση κόστους, η απαγόρευση των ταξιδιών έχει επιφέρει πολύ μεγάλο πλήγμα στη λειτουργία και τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, η οποία έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού και των μέτρων απαγόρευσης, ανακοίνωσε χτες με επιστολή του προς τους εργαζομένους της εταιρείας την απόλυση σχεδόν του 25% από τα 7.500 μέλη του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο.

«Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας», έγραψε ο Μπράιαν Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών, που έχει ήδη συγκεντρώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σύμφωνα με το The Information, οι περικοπές αυτές θα εξοικονομήσουν στην εταιρεία περίπου 400 - 500 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Οι απολυμένοι θα λάβουν μισθό 14 εβδομάδων συν μια επιπλέον εβδομάδα για κάθε χρόνο που εργάζονταν στην Airbnb, δήλωσε ο CEO. Η Airbnb θα παρέχει επίσης 12 μήνες υγειονομικής περίθαλψης σε όσους φεύγουν τώρα, συμπλήρωσε. Η 11η Μαΐου θα είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα για τους υπαλλήλους της Airbnb που επηρεάζονται σε ΗΠΑ και Καναδά.

«Σας αγαπάω όλους», είπε ο Τσέσκι. «Η αποστολή μας δεν είναι μόνο το ταξίδι. Όταν ξεκινήσαμε το Airbnb, το βασικό μας μότο ήταν «Να ταξιδεύεις σαν άνθρωπος». Το ανθρώπινο στοιχείο ήταν πάντα πιο σημαντικό από το ταξίδι. Αυτό που θέλουμε είναι να νιώθουμε ότι ανήκουμε κάπου και αυτό το κάπου είναι η αγάπη», αναφέρει στην επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος.