7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

AirAsia: Πουλάει μερίδιο 32,67% των ινδικών δραστηριοτήτων της στην Tata Sons

AirAsia: Πουλάει μερίδιο 32,67% των ινδικών δραστηριοτήτων της στην Tata Sons

Η μαλαισιανή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους AirAsia ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να πουλήσει μερίδιο 32,67% των δραστηριοτήτων της στην Ινδία στον πλειοψηφικό μέτοχο Tata Sons έναντι 37,7 εκατ. δολαρίων.

Η αεροπορική εταιρεία, που είχε έως τώρα στην κατοχή της το 49% της AirAsia India στο πλαίσιο της κοινοπραξίας της με τον ινδικό όμιλο, δήλωσε ότι η πώληση θα της επιτρέψει να εστιάσει την προσοχή της στην ανάκαμψή της στις βασικές αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας εν μέσω των επιπτώσεων της πανδημίας στα αεροπορικά ταξίδια.

Η ανακοίνωση έρχεται δύο μήνες αφού η AirAsia σταμάτησε τις δραστηριότητές της στην Ιαπωνία, επικαλούμενη εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Ο CEO του ομίλου Τόνι Φερνάντες είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο στο Reuters ότι ο όμιλος σκοπεύει να προχωρήσει σε εξυγίανση και να ενισχύσει τη θέση του στη νοτιοανατολική Ασία, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει αποχώρηση τόσο από την ιαπωνική όσο και την ινδική αγορά.

Τον προηγούμενο μήνα η AirAsia ανακοίνωσε ότι εξέταζε την επένδυσή της στην Ινδία, προσθέτοντας ότι οι δραστηριότητές της εκεί επιδείνωναν τις οικονομικές δυσκολίες του ομίλου.

Η AirAsia εκτιμά πως η πώληση στην Tata Sons θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο 2021.

Η αεροπορική εταιρεία παρουσίασε απώλειες για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο στην περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, καθώς η πανδημία έπληξε σημαντικά τα ταξίδια.

Πηγή: Reuters