Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δ. Μακεδονίας σε φουλ ρυθμό κινητοποιήσεων

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δ. Μακεδονίας σε φουλ ρυθμό κινητοποιήσεων

Αποκλεισμούς, συλλαλητήρια και νέα μπλόκα σε διάφορα σημεία, περιλαμβάνει ο προγραμματισμός αγροτών και κτηνοτρόφων στη δυτική Μακεδονία.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια μεγάλης μερίδας αγροτών και κτηνοτρόφων, επιβραδύνουν τα σχέδια των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή, αλλά δεν τα ακυρώνουν. Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος, «ο σχεδιασμός προχωρά κανονικά».

Στο πλαίσιο αυτό, το μεσημέρι στήθηκε το αγροτικό μπλόκο στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Όπως δήλωσε ο κ. Μόσχος, αύριο, Τετάρτη, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στο μπλόκο, θα διανείμουν περί τα 2.000 φυλλάδια με τα αιτήματά τους στη λαϊκή αγορά Καστοριάς, ενώ την Πέμπτη 2/2 θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός από τις 12 το μεσημέρι και για δύο ώρες, στο τελωνείο της περιοχής, όπου γίνεται εκτελωνισμός των προϊόντων. «Στόχος του αποκλεισμού είναι να αναδείξουμε τη διάσταση των ελληνοποιήσεων, κυρίως φασόλια και μήλα, πρακτική που έχει ρημάξει την αγορά, οδηγώντας σε σημαντική συρρίκνωση του εισοδήματος των παραγωγών» επισήμανε.

Για την Παρασκευή, 3/2, προγραμματίζεται παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Καστοριάς. Ο κ. Μόσχος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής προς όλους τους πολίτες, από όποια επαγγελματική τάξη και αν προέρχονται.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Καλονέρι Βοείου, έστησαν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας, ενώ θέση πήραν και αγρότες και κτηνοτρόφοι του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας.

Σήμερα, εξάλλου, στον ίδιο δρόμο, στήνεται και το μπλόκο στον κόμβο Μανιακίου, απο αγρότες και κτηνοτρόφους των Πύργων Πτολεμαϊδας.

Επισημαίνεται ότι μεθαύριο, Πέμπτη, συνεδριάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι Φλώρινας, χωριών Βοΐου, Νεάπολης και Τσοτυλίου, προκειμένου να καθορίσουν το ακριβές σημείο, όπου θα στησούν το μπλόκο τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα

- Κλειστό κρατούν το τελωνείο των Ευζώνων οι αγρότες - Νέος "στόχος" ο Προμαχώνας