Αγωγή της General Electric στην Siemens Energy για κλοπή εταιρικών μυστικών

Αγωγή της General Electric στην Siemens Energy για κλοπή εταιρικών μυστικών

Η General Electric κατέθεσε αγωγή κατά της Siemens Energy, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε εμπορικά της μυστικά για διεκδικήσει συμβόλαια αξίας "δισεκατομμυρίων δολαρίων" για την προμήθεια στροβίλων φυσικού αερίου σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Στο επίκεντρο της αγωγής, η οποία κατατέθηκε την Πέμπτη σε Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Βιρτζίνια, είναι μια προσφορά του 2019 για την παροχή εξοπλισμού και υπηρεσιών συντήρησης στροβίλων στην Dominion Energy, μια εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με έδρα τη Βιρτζίνια.

Κατά τη διαδικασία υποβολής προσφορών,  σύμφωνα με την αγωγή της GE, ένας υπάλληλος της Dominion έστειλε εμπιστευτικές πληροφορίες που υπέβαλε η αμερικανική εταιρεία ως μέρος της προσφοράς τους σε έναν υπάλληλο της Siemens. Οι πληροφορίες που φέρεται να κοινοποιήθηκαν παράνομα στη Siemens περιελάμβαναν επίσης ανάλυση όλων των προσφορών για το λεγόμενο Peakers Project, ένα «σχέδιο» της γερμανικής εταιρείας να κερδίσει το συμβόλαιο, αξίας τουλάχιστον 225 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.

Η GE σημείωσε ότι η Dominion εξυπηρετεί περίπου 4 εκατομμύρια πελάτες στην Ανατολική Ακτή και είναι "κρίσιμος στρατηγικός εταίρος για τους κατασκευαστές ενεργειακού εξοπλισμού".

Εκπρόσωπος της Siemens Energy, δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη ενημερωθεί επίσημα για την αγωγή και ότι το έμαθε μόνο από ειδήσεις. Σημείωσε ότι η διαδικασία συμμόρφωσης της Siemens εντόπισε τη σχετική παράβαση και ότι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι βρίσκονται σε αναστολή καθηκόντων. 

"Η ακεραιότητα της Siemens Energy είναι θεμελιώδης για τις αρχές λειτουργίας μας και δεν θέλουμε να τεθεί σε κίνδυνο σε καμία περίπτωση", ανέφερε σε δήλωση.