ΑΔΕΔΥ: Συνεχίζουν την αποχή από συμβούλια και επιτροπές οι δημόσιοι υπάλληλοι

ΑΔΕΔΥ: Συνεχίζουν την αποχή από συμβούλια και επιτροπές οι δημόσιοι υπάλληλοι

Συνεχίζεται η απεργία-αποχή όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών του Δημοσίου από την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016 έως και την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016 με δυνατότητα συνέχισης. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, οι κυριότερες συνέπειες που επιφέρει η τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό είναι ότι:

- Οι μειώσεις των κυρίων συντάξεων των σημερινών συνταξιούχων αλλά και των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται από την ψήφιση του Νομοσχεδίου.

- Η μείωση των Επικουρικών Συντάξεων.

- Η ενοποίηση των Ταμείων σε ένα υπερ-Ταμείο χωρίς τον απαιτούμενο σχεδιασμό που θα πολλαπλασιάσει τα σημερινά προβλήματα των Ταμείων και θα δημιουργήσει διοικητικό χάος και οικονομικό αδιέξοδο.

- Τέλος, βάζει τα θεμέλια για τη μετατροπή του αλληλέγγυου αναδιανεμητικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανταποδοτικό και μακροπρόθεσμα σε πλήρως κεφαλαιοποιητικό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και αποφασίζει τη συνέχιση της απεργίας – αποχής όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών του Δημοσίου από την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016 έως και την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016 με δυνατότητα συνέχισης με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.