AB Foods: Προειδοποιεί για χαμηλότερες πωλήσεις το 2021

AB Foods: Προειδοποιεί για χαμηλότερες πωλήσεις το 2021

Η Associated British Foods ανακοινωσε ότι αναμένει χαμηλότερες πωλήσεις ομίλου, χαμηλότερα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη και χαμηλότερα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το πρώτο εξάμηνο του 2021, καθώς η πανδημία έπληξε ισχυρά το τμήμα ένδυσης της, την Primark.

Ειδικότερα, ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας και οι σχετικοί περιορισμοί είχαν αρνητικές επιπτώσεις στις πωλήσεις της Primark, ύψους 1,1 δισ. στερλίνων για το εξάμηνο που έληξε στις 27 Φεβρουαρίου. Παρόλα αυτά, η Primark κατάφερε να διατηρήσει την κερδοφορία της.

«Αναμένουμε ότι τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της Primark για το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι οριακά, αλλά θα συγκρίνονται με προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη 441 δισ. στερλίνων της αντίστοιχης περιόδου το 2019», ανέφερε η ABF.

Οι πωλήσεις της Primark στο πρώτο εξάμηνο αναμένονται να μειωθούν στα 2,2 δισ. στερλίνες από τις 3,7 δισ. στερλίνες του 2019.

Η ABF ανακοίνωσε ότι αναμένει το 83% των καταστημάτων της λιανικής της να ανοίξουν ξανά μέχρι τις 26 Απριλίου, και ότι η περίοδος που ακολουθήσει μετά θα δημιουργήσει μετρητά κατά πάσα πιθανότητα.

Ταυτόχρονα, τα έσοδα και τα κέρδη στις δραστηριότητες παντοπωλείου, ζάχαρης, γεωργίας, και συστατικών αναμένεται να είναι καλύτερα τόσο από τις εκτιμήσεις όσο και από τις περσινές πωλήσεις, σύμφωνα με την εταιρεία.