Ά. Ξενόφος στο Reuters: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων

Ά. Ξενόφος στο Reuters: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων

Η πρόοδος σε αποκρατικοποιήσεις - κλειδιά έως τον Ιούνιο θα καθορίσει κατά πόσον η Ελλάδα θα επιτύχει τον μνημονιακό στόχο να αντλήσει δύο δισ. ευρώ από πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Αρης Ξενόφος στο Reuters.

«Η περίοδος έως τον Ιούνιο είναι κρίσιμη, καθώς βασικά θα αποκαλύψει κατά πόσον ο στόχος των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ είναι εφικτός», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters, ο κ. Ξενόφος. Σύμφωνα με τα όσα προπβλέπονται στο τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης, το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να ξεκινήσει την πώλησης του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και να παραχωρήσει ένα μερίδιο από τη συμμετοχή του στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ η μακρά διαδικασία αδειοδότησης από τα αρμόδια όργανα ανταγωνισμού της ΕΕ έχει καθυστερήσει τη συμφωνία των 480 εκατ. ευρώ για επέκταση  της παραχώρησης των αεροδρομίων για 20 χρόνια, μέχρι το 2046, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πώληση του ποσοστού στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Οι συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει ολοκληρωθούν αυτό τον μήνα, ανέφερε ο Άρης Ξενόφος.

Σύμφωνα με το Reuters, σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, ανακοίνωσαν ότι οι δύο βασικοί μέτοχοι της «Ελληνικά Πετρέλαια», η Paneuropean Oil and Industrial Holdings και το ΤΑΙΠΕΔ συμφώνησαν στην από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.