Αλ. Τσίπρας: Απαραίτητη η ελάφρυνση των υφιστάμενων επιβαρύνσεων

Αλ. Τσίπρας: Απαραίτητη η ελάφρυνση των υφιστάμενων επιβαρύνσεων

Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος του τρίτου προγράμματος στήριξης ανέφερε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, ενώ θύμισε ότι ο κ. Γκουρία είχε πιστέψει στην Ελλάδα κατά την πρώτη τους συνάντηση το 2015. 

Εμφανιζόμενος εκ νέου να επιχαίρει για την υπεραπόδοση των πλεονασμάτων, παρά τη γενική θέση πως αυτά πλήττουν άμεσα την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία, έκανε λόγο εκπληκτική δημοσιονομική προσθέτοντας μάλιστα ότι τα τελευταία 3 χρόνια η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια του ΟΟΣΑ στις μεταρρυθμίσεις.

Ο Αλέξης  Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί πλέον σε ιδιαίτερα θετικό σημείο τονίζοντας πως σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ έχει εκσυγχρονίσει το φορολογικό και έχει κάνει μια εργώδη μεταρρυθμιστική προσπάθεια σε πολλαπλά επίπεδα.

Οι μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με την υπερκάλυψη των στόχων, αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από άλλες επιβαρύνσεις αλλά από ελάφρυνση των υφιστάμενων επιβαρύνσεων και από ένα πλάνο συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μεταρρυθμίσεις δίκαιες αλλά αναγκαίες πολλές από αυτές, καθώς ανοίγουν μια πολύ σημαντική προοπτική για την ανάπτυξη της οικονομίας, για την εγκαθίδρυση μιας πιο δίκαιης προοπτικής ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Επενδύουμε στην παραγωγικότητα της εργασίας και στηρίζουμε ένα παραγωγικό μοντέλο που θέλει τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, να έχει τον βασικό ρόλο και υπό αυτή την έννοια στηρίζουμε και ένα αξιοπρεπές επίπεδο μισθών και κατ'' επέκταση ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο», δήλωσε σχετικά ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα είναι ακόμα πιο ουσιαστική στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα, μακριά από το παλιό αποτυχημένο μοντέλο. Μίλησε για εξωστρεφές παραγωγικό πρότυπο ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στο παγκοσμιοποιημένο, ανταγωνιστικό περιβάλλον, με ένα καλύτερο, όμως, και αξιοπρεπές επίπεδο μισθών.

«Στην Ελλάδα όταν μιλάμε για ανάπτυξη, βάζουμε μπροστά και τη λέξη “δίκαιη”» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον Άνχελ Γκουρία να ανανεώσει τη συνεργασία του με την Ελλάδα όχι της κρίσης αλλά την Ελλάδα της ανάπτυξης.