Α. Μανιαδάκης: Ο όμιλος Grimaldi συνεχίζει να επενδύει στις Μινωικές Γραμμές

Α. Μανιαδάκης: Ο όμιλος Grimaldi συνεχίζει να επενδύει στις Μινωικές Γραμμές

Σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα υφεσιακή περίοδο ο ιταλικός όμιλος Grimaldi έχει προχωρήσει έως σήμερα σε δύο συνεχείς αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου στις Μινωικές Γραμμές που φθάνουν στο ποσό των 80 εκατ. ευρώ, ενώ έχει επενδύσει συνολικά για την εταιρεία με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης τουλάχιστον 400 εκατ.ευρώ, τονίζει σε σημερινή δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Αντώνης Μανιαδάκης, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου που κρίνουν μη εθνικά σωστή την πώληση της Hellenic Seaways στις Μινωικές Γραμμές.

Ο κ. Μανιαδάκης τονίζει ότι ο όμιλος Grimaldi έχει επενδύσει 320 εκατ. ευρώ για την αγορά μετοχών των Μινωικών Γραμμών - πολλές εκ των οποίων βρίσκονταν σε χέρια μετόχων από το Ηράκλειο και είναι ποσά που βοήθησαν την Κρήτη να ανταπεξέλθει στη δύσκολη επταετή οικονομική ύφεση - ενώ στα ιδιόκτητα πλοία του ομίλου εργάζεται μεγάλος αριθμός ελληνικών πληρωμάτων .

Σημειώνεται ότι οι Μινωικές Γραμμές -μέλος του ομίλου grimaldi- που κατέχουν ποσοστό 37,5% της Hellenic Seaways στις 12 Φεβρουαρίου προχώρησαν στην αγορά από εταιρείες του Ομίλου INTERAMERICAN, 3.037.000 μετοχών HSW που αντιστοιχούν σε ποσοστό 3,91 % του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Οι Μινωικές στις 7 Μαρτίου ανακοίνωσαν επίσης ότι η εταιρεία είναι σε συνεχή διαδικασία διενέργεια συναλλαγών για την αγορά μετοχών της Hellenic Seaways από ενδιαφερόμενους μετόχους μειοψηφίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία όσοι μέτοχοι κατέχουν μικρά και μεσαία μερίδια μετοχών στη HELLENIC SEAWAYS μπορούν να ρευστοποιήσουν ως ακολούθως:

- Έως 70.000 μετοχές στην τιμή των 2,5 ευρώ ανά μετοχή

- Από 70.000 μετοχές και άνω, η τιμή θα προσδιοριστεί κατόπιν σχετικής συνεννόησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ