WSJ: Η Apple μεταφέρει την παραγωγή του Mac Pro στην Κίνα

WSJ: Η Apple μεταφέρει την παραγωγή του Mac Pro στην Κίνα

Η Apple μεταφέρει την παραγωγή του νέου επιτραπέζιου υπολογιστή της Mac Pro στην Κίνα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, επισημαίνοντας πως με αυτή την κίνηση ο τεχνολογικός κολοσσός δείχνει να αψηφά τον Ντόναλντ Τραμπ.

O Αμερικανός πρόεδρος απειλεί να επιβάλει νέους δασμούς για τα εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα και ασκεί πιέσεις στην Apple και άλλους Αμερικανούς κατασκευαστές να διατηρούν γραμμές παραγωγής στις ΗΠΑ αν θέλουν να αποφύγουν τους δασμούς. 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η WSJ, η Apple φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με την Quanta Computer για την κατασκευή του υπολογιστή αξίας 6.000 δολαρίων και αναμένεται να μεταφέρει την παραγωγή του σε εργοστάσιο κοντά στη Σανγκάη.

wallstreetjournal

 

Η απόφαση της Apple συμπίπτει με το τέλος των φορολογικών επιδοτήσεων που πήρε για την κατασκευή τoυ Mac Pro σε ένα εργοστάσιο στο Τέξας. 

«Όπως όλα τα προϊόντα μας, το νέο Mac Pro σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στην Καλιφόρνια και περιλαμβάνει εξαρτήματα από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple. «Η τελική συναρμολόγηση είναι μέρος της διαδικασίας κατασκευής», επισήμανε χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω το δημοσίευμα για τη συμφωνία με την Quanta.

Σημειώνεται πως η Κίνα αποτελεί βασική αγορά για την Apple, καθώς και σημαντικό κέντρο παραγωγής για τις συσκευές της. Σχεδόν το 18% των συνολικών εσόδων της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο του 2019 προήλθε από την Κίνα.