Vodafone: Ενδυναμώνουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις

Vodafone: Ενδυναμώνουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις

Mε σύγχρονα δίκτυα τηλεπικοινωνιών στην κινητή και τη σταθερή, αλλά και καινοτόμες υπηρεσίες νέας γενιάς η Vodafone Ελλάδας στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, βοηθώντας τες να γίνουν πιο παραγωγικές και να ανταγωνιστούν στο διεθνές ψηφιακό περιβάλλον με ίσους όρους, σύμφωνα με την εμπορική διευθύντρια εταιρικών πελατών της Vodafone Ελλάδας, κα. Κάτια Σταθάκη, η οποία μίλησε στον «Φιλελεύθερο».

«H Vodafone επενδύει στρατηγικά στην Ελλάδα και οδηγεί τις εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες, αναπτύσσοντας δίκτυα και υπηρεσίες νέας γενιάς που υποστηρίζουν τη χώρα ώστε να υλοποιήσει ταχύτερα το όραμα της κοινωνίας των Gigabit» σημειώνει η εμπορική διευθύντρια εταιρικών πελατών της Vodafone Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η κυρία Σταθάκη, η εταιρεία αναπτύσσει το δικό της δίκτυο οπτικών ινών και, στο πλαίσιο του κανονισμού Vectoring της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, έχει καταθέσει και υλοποιεί ένα δεσμευτικό επενδυτικό σχέδιο για δίκτυα νέας γενιάς, το οποίο θα φέρει δίκτυα οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home – FTTH) σε πάνω από 100.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, καθώς και δίκτυα Fiber to the Cabinet (FTTC) σε πάνω από 300.000 ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Μέσα από το επενδυτικό σχέδιο της Vodafone, ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει ορίζοντα υλοποίησης το 2020, περισσότερα από 400.000 ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση σε δίκτυα και υπηρεσίες νέας γενιάς. Μάλιστα, η Vodafone σχεδιάζει και προγραμματίζει να υλοποιήσει νέες, επιπρόσθετες επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς, καθώς στοχεύει να συνδέσει με δίκτυα οπτικών ινών χιλιάδες ακόμη ελληνικά σπίτια και επιχειρήσεις» επισημαίνει.

Όπως αναφέρει η κυρία Σταθάκη, τα δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων θα επιταχύνουν τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους απεριόριστες δυνατότητες στο ψηφιακό περιβάλλον. «Η ευρύτερη χρήση του Internet of Things θα διασφαλίσει μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία στις λειτουργίες τους και θα τις κάνει πιο ανταγωνιστικές. Αντίστοιχα, η απεριόριστη χωρητικότητα των δικτύων οπτικών ινών θα κάνει πιο εύκολο και πιο προσιτό το cloud computing, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται και να αναλύουν άμεσα τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Παράλληλα, τα δίκτυα νέας γενιάς θα προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες στο εμπόριο, υποστηρίζοντας ψηφιακές εφαρμογές, όπως οι augmented και virtual reality, που θα απογειώσουν την εμπειρία του πελάτη στο φυσικό, αλλά και το ψηφιακό κατάστημα» εξηγεί.

Μία νέα εποχή στο ΙοΤ

Τα νέα δίκτυα οπτικών ινών θα έρθουν να υποστηρίξουν, αλλά και να ενισχύσουν το σύνολο των υπηρεσιών που απευθύνονται προς τις επιχειρήσεις, όπως το ΙοΤ, τομέας στον οποίο η Vodafone πρωτοπορεί διεθνώς, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές όπως η Gartner και η Analysys Mason. Μέσω της θυγατρικής της, Vodafone Innovus, η οποία σχεδιάζει, αναπτύσσει και εφαρμόζει στην Ελλάδα τις πιο προηγμένες λύσεις IoT και NB-IoT, απαντά στις πλέον απαιτητικές ανάγκες όλων των επιχειρήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μέσα από τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες Vodafone ΙοΤ full control, όπως αναφέρει η κυρία Σταθάκη.

Είναι ενδεικτικό ότι τις λύσεις IoT της Vodafone Ελλάδας προτιμούν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν μέσα από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές, να εξοικονομήσουν σημαντικούς πόρους και να προσδώσουν αξία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Οι λύσεις μας στο ΙοΤ απευθύνονται τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά. Το γεγονός ότι αναπτύχθηκαν και σχεδιάστηκαν στην Ελλάδα από τη Vodafone Innovus μάς κάνει πολύ υπερήφανους. Η εταιρεία μας επενδύει στρατηγικά στο ΙοΤ, έχοντας προσελκύσει εξαιρετικού επιπέδου προσωπικό, που αναπτύσσει υπηρεσίες αντάξιες της διεθνούς αγοράς. Σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους επιλέγουν τις υπηρεσίες μας στο IoT, γεγονός που χαροποιεί ιδιαιτέρως. Μέσα από τα πλέον σύγχρονα εργαλεία στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις στη μετάβασή τους στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση και την Κοινωνία των Gigabit» τονίζει η κυρία Σταθάκη.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των μικρών επιχειρήσεων

Παράλληλα, ευεργετική θα είναι η επιρροή των δικτύων οπτικών ινών σε λύσεις που υποστηρίζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, όπως το Vodafone Smart Business, που πρόσφατα διατέθηκε εμπορικά στην αγορά από την εταιρεία. Σύμφωνα με την κυρία Σταθάκη, η ολοκληρωμένη πρόταση Vodafone Smart Business συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης και της παραγωγικότητας των επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων, παρέχοντας οικονομία, ευελιξία και απλότητα και υποστηρίζοντάς τους με συμβουλευτική σε θέματα τεχνολογίας. Επίσης, βοηθά στην καλύτερη διαχείριση της καθημερινής λειτουργίας της επιχείρησης, ενώ προσφέρει καινοτόμες λύσεις οικονομικά, χωρίς περιττό κόστος και με απόλυτο έλεγχο των εξόδων.

«Πιστεύουμε ότι οι καινοτόμες λύσεις του Vodafone Smart Business θα ενισχύσουν καταλυτικά τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις - όπως εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις του χώρου της φιλοξενίας και της εστίασης (HoReCa) - που θέλουν να περάσουν στην ψηφιακή εποχή και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί» εξηγεί η εμπορική διευθύντρια της Vodafone.

«Αυτές οι λύσεις δεν προέκυψαν έτσι απλά. Τόσο το χαρτοφυλάκιο όσο και η ομαδοποίηση των υπηρεσιών Vodafone Smart Business προέκυψαν έπειτα από εντατική έρευνα στην αγορά, η οποία τεκμηρίωσε ότι οι μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θέλουν και πρέπει να συμμετάσχουν ισότιμα στο ψηφιακό περιβάλλον, αλλά και να εκμεταλλευθούν τις δυνατότητες της νέας εποχής» τονίζει η κυρία Σταθάκη.

«Πιστεύουμε ότι με το Vodafone Smart Business προσφέρουμε όλα τα ψηφιακά εργαλεία, καθώς και την έμπρακτη υποστήριξη που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους. Μέσα από καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες, αλλά και με μειωμένο κόστος μπορούν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και να αποκτήσουν ισχυρότερη θέση στην αγορά».

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο ειδικό ένθετο του Φιλελεύθερου για τις startups στις 16 Ιουλίου