Velocity.Partners: Tο νέο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών του Equifund

Velocity.Partners: Tο νέο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών του Equifund

Το Velocity.Partners είναι ένα νέο κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital fund) που ξεκινά την επενδυτική του δραστηριότητα το πρώτο τρίμηνο του 2018. Έχει μέγεθος 24 εκατομμύρια ευρώ και υποστηρίζεται από θεσμικούς επενδυτές όπως το Equifund, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και η Eurobank, αλλά και κορυφαίους ομίλους της Ελληνικής αγοράς στο χώρο του λιανεμπορίου, media, ναυτιλία, φαρμακοβιομηχανία κλπ.

Οι όμιλοι αυτοί εκτός από συνεπενδυτές στο νέο fund θα προσφέρουν τεχνογνωσία στις νέες εταιρείες καθοδηγώντας τους σχετικά με τις ανάγκες, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες καινοτομίας στους χώρους δραστηριοποίησης τους, προσφέροντας πεδίο ανάπτυξης και πειραματισμού καθώς και πρόσβαση στην αγορά (go-to-market pad) κατά περίπτωση φτάνοντας έως το first customer pledge και το product distribution.

Η ανάγκη και η τοποθέτηση του fund

Η μέχρι τώρα έλλειψη πηγών χρηματοδότησης στο ιδιαίτερα κρίσιμο αλλά υπο-εξυπηρετούμενο πρώιμο στάδιο χρηματοδότησης (pre seed & seed) αποτελεί ένα κενό και μια μοναδική ευκαιρία τα οποίο το νέο fund φιλοδοξεί να καλύψει. Σημειώνεται ότι το fund θα συνεχίζει να επενδύει στις τοποθετήσεις του και σε επόμενους γύρους (follow on investments).

Το όραμα και η διαφοροποίηση του fund

Όραμα του fund είναι να καταγραφεί στην Ελληνική και διεθνή αγορά ως το δεδομένο σημείο αφετηρίας και ο πολλαπλασιαστής ισχύος για τις πιο καινοτόμες και επιτυχημένες Ελληνικές εταιρείες. Στόχος είναι να ενισχύσει ομάδες από φιλόδοξους και εξαιρετικούς ιδρυτές που θα παράγουν καινοτόμα προϊόντα πραγματικά παγκοσμίου βεληνεκούς σε αγορές και τομείς δραστηριοποίησης με γρήγορες και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα ως αγορά εκκίνησης.

Έμπειροι επενδυτές, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, με εκτεταμένο διεθνές δίκτυο, ένωσαν τις δυνάμεις τους, κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία και την κληρονομιά του Found.ation, του παλαιότερου και ενός από τους μεγαλύτερους εν ενεργεία Accelerators και Innovation Hubs στην Ελλάδα, για να σχηματίσουν το Velocity.Partners.

Η ομάδα

Οι δεξιότητες και η δικτύωση των 4 εταίρων είναι άκρως συμπληρωματικές και επιτρέπουν έτσι το βέλτιστο ουσιαστικό όφελος για τις επενδυόμενες εταιρείες.

Ο Κωνσταντίνος Μαύρος έχει διεθνή εμπειρία στον χρηματοοικονομικό κλάδο, στην ενέργεια και τις υποδομές, καθώς και στον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας, έχοντας χειριστεί συμφωνίες μεγάλου μεγέθους και συνεργαστεί με θεσμικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Έχει, επίσης, επενδύσει επιτυχώς σε εταιρείες στον τεχνολογικό κλάδο, με ενεργή εμπλοκή από την έναρξη μέχρι την έξοδο, κι έχει εμπειρία σε εξαγορές και συγχωνεύσεις. Ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου είναι συνιδρυτής του Found.ation και του TEDxAthens, με εμπειρία στην δημιουργία προγραμμάτων acceleration, μέσω των οποίων έχουν υποστηριχθεί πάνω από 100 startup εταιρείες, αλλά και έχει εμπειρία στην συμβουλευτική μεγάλων οργανισμών (ενδεικτικά Cosmote, Eurobank, CityofAthens, EIT Digital). Ο Eric Parks κατέχει επιχειρηματικές προσλαμβάνουσες από την Silicon Valley ως συνιδρυτής του Pinnatta, επενδυτικές εμπειρίες ως Angel Investor (ενδεικτικά Pollfish) αλλά και εμπειρία ως πολυβραβευμένο στέλεχος διεθνών διαφημιστικών ομίλων όπως η Omnicom και η Leo Burnett. O Αχιλλέας Πετρόπουλος διαθέτει πολυετή πορεία ως στέλεχος επιχειρήσεων σε διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης και ωρίμανσης (ενδεικτικά OgilvyOne, ThinkDigital, Loreal) αλλά και έχει διατελέσει εκτελεστικός σύμβουλος σε επενδυτικά σχήματα στον χώρο της τεχνολογίας.