Th. Weiser: Η Ελλάδα θα παραμείνει υπό εποπτεία για πολλά χρόνια ακόμη

Th. Weiser: Η Ελλάδα θα παραμείνει υπό εποπτεία για πολλά χρόνια ακόμη

Το ελληνικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018, όμως, η ελληνική οικονομία θα παραμείνει στο «μικροσκόπιο» των δανειστών για πολλά χρόνια ακόμη, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Eurogroup Working Group (EWG), Thomas Wieser.

Μιλώντας στο insider.gr, ο πρόεδρος του EWG εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μεν να σταθεί στα πόδια της, εντούτοις υπάρχουν, όπως λέει, σοβαρές προϋποθέσεις. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπλέον μέτρα το 2019 και το 2020 ανάλογα με την πορεία του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.

«Η Ελλάδα χαίρει ήδη ενός εξαιρετικά ευεργετικού προγράμματος δανεισμού σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση παγκοσμίως, εκτός από το Βατικανό, με υπέρ εκτενείς ωριμάνσεις και περιόδους χάριτος, και με υπέρ χαμηλά επιτόκια. Απολαμβάνει μία χρηματοοικονομική νιρβάνα» τονίζει στο Insider o κ. Wieser.

Τέλος, ο πρόεδρος του EWG μιλά για σημαντικές καθυστερήσεις στις συμφωνηθείσες ιδιωτικοποιήσεις, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016. Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρει την επένδυση στο Ελληνικό, «η οποία σέρνεται και σέρνεται» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.