Αισιόδοξος ο E. Musk για το 2018, παρά τις μεγαλύτερες ζημιές στην ιστορία της Tesla

Αισιόδοξος ο E. Musk για το 2018, παρά τις μεγαλύτερες ζημιές στην ιστορία της Tesla

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των μεγαλύτερων ζημιών σε επίπεδο τριμήνου στην ιστορία της Tesla -σύμφωνα με τα αποτελέσματα η εταιρεία απώλεσε πάνω από 1,4 δισ. δολάρια- ο ισχυρός άνδρας της, ο Elon Musk προχώρησε σε νέες αισιόδοξες προβλέψεις για το επόμενο έτος.

«Το 2018 θα είναι μεγάλη χρονιά για εμάς» δήλωσε ο Elon Musk στο conference call περιγράφοντας τη νέα χρονιά ως «μετασχηματική».

Απευθυνόμενος στους μετόχους ο Μusk εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η εταιρεία θα αρχίσει να σημειώνει αύξηση στα έσοδά της σε σταθερή βάση με την παραγωγή 5.000 οχημάτων Model 3 εβδομαδιαία και πως θα επιστρέψει στην κερδοφορία.

Ωστόσο όπως αναφέρουν ξένοι αναλυτές, παρόμοιες ήταν οι προβλέψεις του Musk πέρυσι που έκανε λόγο για παραγωγή 20.000 οχημάτων ανά εβδομάδα, κάτι που φαινόταν σχεδόν αδύνατο.

Ο Elon Musk δεν σταμάτησε όμως εκεί. Πρόβλεψε ότι ο ρυθμός των εσόδων θα αυξηθεί όταν οι πωλήσεις θα αυξηθούν πάνω από 52% ενώ εκτίμησε ότι θα παραδοθούν 100.000 οχήματα Model S και Model X. Παράλληλα είπε πως οι πωλήσεις στον κλάδο της ενέργειας θα τριπλασιαστούν.

Μπορεί ο Elon Musk να εκπλήσσει τους πάντες το τελευταίο διάστημα, ωστόσο πολλοί αναλυτές αναφέρουν ότι ίσως θα χρειαστεί μια ομάδα αναλυτών δίπλα του ώστε να ακούσει τις προβλέψεις τους.

Το τι θα συμβεί, θα το δείξουν τα οικονομικά αποτελέσματα των επόμενων τριμήνων.