TUI: Ζημιογόνο το τρίμηνο, πτώση 40% στις κρατήσεις για Τουρκία

TUI: Ζημιογόνο το τρίμηνο, πτώση 40% στις κρατήσεις για Τουρκία

Η ταξιδιωτική εταιρεία TUI AG εμφάνισε βελτιωμένη ανάπτυξη Εbita στο πρώτο τρίμηνο και επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις για στο σύνολο του έτους χρήσης.

Για το πρώτο τρίμηνο χρήσης έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015, η TUI εμφάνισε καθαρές ζημιές της τάξης των 184 εκατ. ευρώ από ζημιές 104,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ωστόσο τα έσοδα ενισχύθηκαν στα 3,72 δισ. ευρώ από τα 3,53 δισ. ευρώ.

Σε καθεστώς σταθερών ισοτιμιών, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, ή αλλιώς Ebita, βελτιώθηκαν κατά 7,2% σε ζημιές 97,3 εκατ. ευρώ από ζημιές 104,8 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Fritz Joussen, ανέφερε πως η TUI παρουσίασε κάμψη στη ζήτηση για Τουρκία, με τις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2016 σε αυτό τον προορισμό να είναι 40% χαμηλότερες προς το παρόν. Αντίθετα, η Ισπανία «είναι λίγο-πολύ sold out».

Το περασμένο καλοκαίρι, το 14% των πελατών της TUI ταξίδεψαν στην Τουρκία, ωστόσο τα γεωπολιτικά γεγονότα το τελευταίο διάστημα οδηγούν πίσω προς παλιούς αγαπημένους προορισμούς, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα. 

«Με βάση τις τρέχουσες συνθήκες και λόγω της ανθεκτικότητας του επιχειρηματικού μας μοντέλου, παραμένουμε πεπεισμένοι ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε την ανάπτυξη των Εbita κατά τουλάχιστον 10% το έτος χρήσης 2016», σημείωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως η τιμή της μετοχής της TUI έχει υποχωρήσει κατά 12% έως τώρα φέτος.