S&P: Τα χειρότερα outlook σε αξιολογήσεις εταιρειών από το 2008

S&P: Τα χειρότερα outlook σε αξιολογήσεις εταιρειών από το 2008

Η πίεση απέναντι στην πιστοληπτική ικανότητα των εταιρειών παγκοσμίως βρίσκεται στο μεγαλύτερο επίπεδο από την αρχή της οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε η Standard & Poors, σύμφωνα με το CNBC.

Ο οίκος αξιολόγησης σημείωσε σε πρόσφατη έκθεσή του πως το 17% των εταιρειών έκδοσης χρεογράφων είχαν αξιολογηθεί σε “negative credit watch” στο τέλος του 2015, γεγονός που σημαίνει ότι είχαν 50% πιθανότητα να υποβαθμιστούν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τον αριθμό των επιχειρήσεων που βρίσκονταν σε "positive credit watch" με αναλογία τρία προς ένα.

Σύμφωνα με το CNBC, τα αρνητικά outlook για τις εταιρείες παγκοσμίως ξεπέρασαν τα θετικά με το χειρότερο margin – κατά 11% - από το 2008-2009, σημείωσε η S&P.

Ακόμη, οι αναλυτές της S&P εκτιμούν πως οι παγκόσμιες προοπτικές για τις εταιρείες είχαν αποκλίσεις μεταξύ τους λόγω της διαφορετικής περιοχής στην οποία βρίσκονται, καθώς υπάρχει διακύμανση του πιστωτικού κύκλου και της έκθεσης σε εμπορεύματα.

"Αναμένουμε μικτά αποτελέσματα στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, είμαστε επιφυλακτικοί σχετικά με τις ΗΠΑ, ελαφρώς αρνητικοί για την Ασία, ενώ περιμένουμε περαιτέρω αποδυνάμωση στη Λατινική Αμερική", σημείωσε ο οίκος αξιολόγησης.