Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, 15:11

-A +A

Reuters: Κοντά σε συμφωνία για πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων υψους 400 εκατ. ευρώ η Τράπεζα Πειραιώς

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, 15:11
Reuters: Κοντά σε συμφωνία για πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων υψους 400 εκατ. ευρώ η Τράπεζα Πειραιώς
-A +A

Στην τελική φάση μιας συμφωνίας για την πώληση ενός πακέτου 220.000 μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσω πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων με μία λογιστική αξία 400 εκατ. ευρώ βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters.

Πρόκειται για ένα σχέδιο με την ονομασία «Άρκτος», στο πλαίσιο των προσπαθειών της για τη μείωση των «κόκκινων δανείων της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται τραπεζίτες με γνώση του θέματος, τα μισά δάνεια από αυτά που θέλει να πουλήσει η Τράπεζα κυμαίνονται από 1.000 - 5.000 ευρώ.

«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην τελική φάση με τους τρεις υποψήφιους αγοραστές που έχουν επιλεγεί - APS Holdings, Intrum και EOS», δήλωσε ένας από τους τραπεζίτες. Ωστόσο η τράπεζα Πειραιώς αλλά και οι υποψήφιοι αγοραστές -κατά Reuters- δεν σχολίασαν την είδηση αυτή.

Ένας από τους υποψήφιους αγοραστές, η σουηδική εταιρεία διαχείρισης πιστώσεων Intrum, είχε συμμετάσχει σε μία αντίστοιχη συναλλαγή πέρυσι, αποκτώντας ένα χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, από την Eurobank. Η τιμή εκείνης της συμφωνίας ήταν περίπου στο 3% της ονομαστικής αξίας των δανείων.

«Το εύρος των προσφορών για την αγορά του χαρτοφυλακίου ''Αρκτος αναμένεται να είναι περί το 4,5% έως 5,5% του κεφαλαίου των δανείων», δήλωσε άλλος τραπεζίτης, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα είναι «capital accretive» για την Πειραιώς. Αυτό θα σήμαινε ότι η τράπεζα θα πετύχει πιθανότατα κάποιο κέρδος από τη συμφωνία, καθώς έχει ήδη σχηματίσει πλήρως προβλέψεις για τα δάνεια αυτά.

Σύμβουλος της Πειραιώς για την πώληση είναι η Ernst and Young. Τον περασμένο μήνα, η Πειραιώς συνήψε μία αντίστοιχη συμφωνία για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, με εμπράγματες εξασφαλίσεις, ύψους 1,45 δισ. ευρώ στη Bain Capital.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα