Reuters: Ενδιαφέρον της ιταλικής UniCredit για την Commerzbank

Reuters: Ενδιαφέρον της ιταλικής UniCredit για την Commerzbank

Ενδιαφέρον για μελλοντική συγχώνευση με τη γερμανική Commerzbank εκδήλωσε η ιταλική UniCredit, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters. Πρόκειται για έναν «εκρηκτικό» συνδυασμό που την επόμενη μέρα της συγχώνευσης, θα δημιουργούσε μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρώπη.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο ενός ευρωπαϊκού εταίρου μέσω εξαγοράς μετοχών και σύμφωνα με πηγές, θα καταθέσει πρόταση συμφωνίας μόλις ολοκληρωθεί η ανάκαμψη της τράπεζας τα επόμενα δύο χρόνια.

Η πρώιμη έκφραση ενδιαφέροντος προς τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία κατέχει το 15% των μετοχών της Commerzbank, θέτει τη βάση για μία από τις μεγαλύτερες διασυνοριακές συγχωνεύσεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με πηγές με γνώση του ζητήματος, η γερμανική κυβέρνηση έχει λάβει προσφορές για την Commerzbank και από άλλα μέρη.

Ο εκπρόσωπος της UniCredit αρνήθηκε να σχολιάσει, προσθέτοντας ότι τη δεδομένη στιγμή η ιταλική τράπεζα είναι προσηλωμένη στην στρατηγική της ανάκαμψη. Αντίστοιχα και η Commerzbank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η μετοχής της Commerzbank ενισχύθηκε πάνω από 3% στη Φρανκφούρτη, ενώ η μετοχή της UniCredit υποχώρησε σχεδόν 3% στο Μιλάνο.