Reuters: Deutsche Bank και Commerzbank ξεκινούν διαπραγματεύσεις για συγχώνευση

Reuters: Deutsche Bank και Commerzbank ξεκινούν διαπραγματεύσεις για συγχώνευση

Tη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την ανταγωνιστική τράπεζα Commerzbank αποφάσισε το ΔΣ της Deutsche Bank για να εξεταστεί η σκοπιμότητα συγχώνευσης των δύο χρηματοπιστωτικών οργανισμών, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters και έχει γνώση των εξελίξεων.

Η πηγή, που διατήρησε την ανωνυμία της, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσίευσε νωρίτερα η εφημερίδα Die Welt am Sonntag.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, πριν από τρεις εβδομάδες ανώτατος παράγοντας της Deutsche Bank είχε υποστηρίξει πως οι μέτοχοι της έχουν διασπαστεί σε τρεις ομάδες.

«Στη μία είναι όσοι ζητούν συγχώνευση με την Commerzbank, στην άλλη εκείνοι που τάσσονται υπέρ μιας διχοτόμησης της DB και στην τρίτη αυτοί που προτιμούν μια οργανωμένη σμίκρυνση της τράπεζας με κατ'' επέκταση συρρίκνωση του βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής στις ΗΠΑ», είχε αναφέρει.

Στην όλο και πιο έντονη συζήτηση για την ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο τραπεζών συμμετείχαν και κυβερνητικά στελέχη, που είχαν διαβουλεύσεις με τις δύο διοικήσεις.

Η κινητικότητα αυτή είναι αποτέλεσμα της εξασθενημένης κερδοφορία των μεγάλων γερμανικών τραπεζών, με τις φήμες να εντείνονται ότι το Βερολίνο επιδίωκε τη συνένωση δυνάμεων της Deutsche Bank και της Commerzbank.