QCM: Δεν υπάρχει άλλη παρόμοια με τη FF Group περίπτωση στο Χ.Α.

QCM: Δεν υπάρχει άλλη παρόμοια με τη FF Group περίπτωση στο Χ.Α.

Την άποψη πως δεν υπάρχει άλλη παρόμοια περίπτωση απάτης με τη Folli Follie στο ελληνικό χρηματιστήριο, εξέφρασε ο Gabriel Grego, επικεφαλής του επενδυτικού αμερικανικού fund Quintessential Capital Management (QCM) σε συνομιλία που είχε με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου (ΣΕΔ) Βαγγέλη Νταγκουνάκη.

Θυμίζουμε πως το QCM ήταν αυτό που στις 4 Μαΐου δημοσίευσε την έκθεση για τη Folli Follie αποκαλύπτοντας – κατά τα φαινόμενα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις – το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετών στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και την εγχώρια επιχειρηματικότητα.

Παίζοντας το... ρόλο του δημοσιογράφου και μάλιστα με επιτυχία ο αντιπρόεδρος του ΣΕΔ συνομίλησε μέσω Skype με τον διευθύνοντα σύμβουλο του QCM ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στο Χ.Α., τονίζοντας πως δε φαίνεται να υπάρχει άλλη αντίστοιχα τρανταχτή περίπτωση στην ελληνική αγορά.

Ο κ. Grego επισήμανε πως παρ'' ότι δεν ήταν δυνατόν να... σκανάρει όλες τις περιπτώσεις σε βάθος και εξονυχιστικά, εντούτοις από το γενικό έλεγχο δεν εντόπισε κάτι που να παραπέμπει σε παρόμοιας περίπτωσης απάτη.

Μάλιστα τόνισε πως είναι μεγάλο λάθος η γενίκευση, η υπεραπλούστευση και η «καλλιέργεια» φημών προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ κάλεσε τους επενδυτές να μην πιστεύουν στις διάφορες διαδόσεις για το ποια θα είναι η επόμενη εταιρεία που θα «επιτεθεί» το QCM.

Τέλος, σ'' ό,τι αφορά τον επενδυτικό... μπούσουλα, παρότρυνε τους επενδυτές να μην κάνουν κινήσεις ανάλογα με φήμες και διαδόσεις, αλλά να εστιάζουν στις λογιστικές καταστάσεις στις πιθανές αναντιστοιχείες ταμειακών ροών και κερδών.

Απ. Σκ.