Χ. Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τους νέους, το μέλλον της χώρας

Χ. Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τους νέους, το μέλλον της χώρας

Στην ενίσχυση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και τη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας στοχεύει η Τρ. Πειραιώς, μέσω της δημιουργίας του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας, Project Future.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Χρήστος Μεγάλου, πρωτεύον θέμα για την ελληνική οικογένεια και κοινωνία αποτελεί η στήριξη των νέων, αφενός για να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια και αφετέρου για να διεκδικήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και να σταδιοδρομήσουν.

Σήμερα, στην Ελλάδα, το ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών ανέρχεται σε 42,3%, όταν στην Ευρωζώνη είναι 17,3% και στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώνεται στο 15,6%. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), το 36% των πτυχιούχων είναι άνεργοι.

Εξίσου ανησυχητικό είναι το φαινόμενο του Brain Drain, πρόσθεσε ο κ. Μεγάλου, υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα, ενώ το 50% των Ελλήνων που φεύγουν στο εξωτερικό είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος.

«Και όσοι έμειναν στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στην εύρεση εργασίας διότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Ειδικότερα, την πρόσβαση στην αγορά εργασίας εμποδίζει η έλλειψη εξειδίκευσης. Χωρίς εξειδίκευση, καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής η απορρόφηση σε θέσεις απασχόλησης», συμπλήρωσε.

Με το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future, που παρουσιάζουμε σήμερα, στην ουσία επιχειρούμε να γεφυρώσουμε την απόσταση μεταξύ των νέων που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και των επιχειρήσεων που ζητούν καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρόσθεσε ο κ. Μεγάλου.

Με το Πρόγραμμα αυτό, δίνουμε στους νέους εφόδια για να διεκδικήσουν μια θέση που τους ταιριάζει, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε ευκαιρίες ώστε να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο.

 

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, το Project Future υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το ReGeneratιοn Academy. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τις Google, Facebook και Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς, μέσω του προγράμματος, δίνουν τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εξειδίκευση στους τομείς Customer Experience, Digital Marketing και Java.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εκπαιδευτούν συνολικά 1.200 νέοι, ενώ 330 επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια ένα από τα τρία πεδία εξειδίκευσης.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα περάσουν από συνεντεύξεις με τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 300 θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, με συμβάσεις εξάμηνης αμειβόμενης απασχόλησης.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ενός έτους και αποτελείται από δύο κύκλους: Οκτώβριος 2018 και Μάρτιος 2019. Δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς είναι το Project Future να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, ώστε να υποστηρίζει ουσιαστικά και με συνέπεια τους νέους της χώρας. Η κατάθεση αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο ξεκινά σήμερα 2 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 19 Οκτωβρίου, στην ιστοσελίδα www.projectfuture.gr.