Politico: Την οργή της Paulson & Co μπορεί να προκαλέσει η παραίτηση Α. Θωμόπουλου

Politico: Την οργή της Paulson & Co μπορεί να προκαλέσει η παραίτηση Α. Θωμόπουλου

Στην αιφνίδια παραίτηση του Άνθιμου Θωμόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρεται εκτενώς σήμερα η ιστοσελίδα ευρωπαϊκής ενημέρωσης Politico.

Κατά την ιστοσελίδα το γεγονός εγείρει ερωτήματα σχετικά με το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης στον τραπεζικό τομέα της χώρας. Η ανακοίνωση της παραίτησής του, σχολιάζουν οι συντάκτες του δημοσιεύματος, η οποία έγινε την Παρασκευή το βράδυ με μία σύντομη δήλωση στη χρηματιστηριακή αγορά, χωρίς να κοινοποιηθεί το όνομα του διαδόχου του, εξέπληξε τους επενδυτές και οδήγησε σε κάθετη πτώση τις μετοχές του ομίλου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει την οργή της Paulson & Co, του μεγαλύτερου ιδιώτη μετόχου της τράπεζας.

Άνθρωποι που παρακολούθησαν από κοντά την υπόθεση, υποστηρίζει το δημοσίευμα, ανέφεραν ότι ο Άνθιμος Θωμόπουλος είχε δεχθεί τις τελευταίες ημέρες πιέσεις από κυβερνητικούς παράγοντες για να παραιτηθεί, αλλά παραμένει ασαφές το τι οδήγησε την κυβέρνηση στην κίνηση αυτή.

Καταλήγοντας, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο κατέχει μία έδρα στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς, είχε ζητήσει την Τετάρτη την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά η Paulson & Co έστειλε επιστολή στο ΤΧΣ υποστηρίζοντας τον Άνθιμο Θωμόπουλο και ζητώντας τη διάψευση των δημοσιευμάτων, πράγμα που το ΤΧΣ έπραξε την επομένη.

Οι αρθρογράφοι σημειώνουν ότι δε στάθηκε δυνατό να επικοινωνήσουν με το ΤΧΣ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ