Plex.Earth: 3D τεχνολογία για πολιτικούς μηχανικούς

Plex.Earth: 3D τεχνολογία για πολιτικούς μηχανικούς

Η Plexscape είναι η εταιρεία πίσω από το Plex.Earth, ένα εργαλείο με το οποίο οι πολιτικοί μηχανικοί έχουν την πλήρη τρισδιάστατη (3D) εικόνα της περιοχής των έργων τους, οπουδήποτε στον κόσμο. Μέσω της τεχνολογίας που ανέπτυξε η ομάδα της Plexscape, χιλιάδες μηχανικοί ανά τον κόσμο συνδέουν τα projects τους στο AutoCAD με το Google Earth και άλλους παρόχους υψηλής ανάλυσης δορυφορικών εικόνων, μέσα σε λίγα λεπτά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιταχύνουν σημαντικά τις διαδικασίες σχεδιασμού και να μειώνουν το συνολικό κόστος μελέτης των κατασκευαστικών έργων.

Το Plex.Earth είναι από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στην παγκόσμια αγορά του Computer Aided Design (CAD) με το 99% των πωλήσεων στο εξωτερικό και το 60% από τις Η.Π.Α. Μεταξύ των πελατών είναι κορυφαίες εταιρείες όπως η Formula One (F1), AECOM, VESTAS, GARVER, VINCI, ελληνικές όπως η Αττικό Μετρό και τα Ελληνικά Πετρέλαια και πανεπιστήμια όπως το Cambridge και το Santa Clara University.

Η Plexscape προχωρά δυναμικά στην ανάπτυξη της Augmented Reality (A.R.) τεχνολογίας της και πρόσφατα κυκλοφόρησε σε beta το Plex.Earth 360, το οποίο διευκολύνει την συνεργασία των μελετητών μηχανικών με το εργοτάξιο, ενώ τις επόμενες ημέρες ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού για το σχεδιασμό έργων οδοποιίας στην παγκόσμια αγορά του CAD.

Η εταιρεία συμμετέχει στο NBG Business Seeds, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας. «Αυτό που νιώθω στην καθημερινότητα της ομάδας μας είναι πως το NBG Business Seeds, μας αλλάζει και μας ανοίγει πόρτες σε τεχνογνωσία ζωτικής σημασίας», επισημαίνει ο κ. Λ. Καλιακάτσος.

«Για εμάς είναι ανεκτίμητης αξίας η δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε εξειδικευμένες τεχνολογίες από εταιρείες όπως η Amazon και η Microsoft, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες για την επιχειρηματική ανάπτυξή μας από εταιρείες όπως η Grant Thornton και η υποστήριξη στην προσέλκυση επενδύσεων.

Αυτό όμως που οφείλω να ομολογήσω πως με εντυπωσιάζει είναι η νοοτροπία και ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας του NBG Business Seeds. Είναι η συνεχής εγρήγορση και η έντονη επιθυμία να βοηθήσουν καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις να κατακτήσουν τις παγκόσμιες αγορές».