ΗΠΑ - Κίνα θα υπογράψουν την «πρώτη φάση» πριν τα Χριστούγεννα

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, 10:37
-A +A
ΗΠΑ - Κίνα θα υπογράψουν την «πρώτη φάση» πριν τα Χριστούγεννα

Την εκτίμηση πως ΗΠΑ και Κίνα θα υπογράψουν την «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας πριν τα Χριστούγεννα διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της PIMCO, John Studzinski.

«Ο κόσμος θα είναι ένα πολύ πιο ισχυρό και σταθερό μέρος, εάν βρουν τρόπους να ευθυγραμμίσουν τα συμφέροντα τους οι δύο ισχυρές οικονομικές δυνάμεις», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της PIMCO.

Παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν τις δύο πλευρές να εξακολουθούν να έχουν σημαντικές διαφορές, ο Studzinski εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ΗΠΑ και Κίνα θα καταφέρουν να φτάσουν σε μια μερική συμφωνία, υπογραμμίζοντας πάντως πως ακόμα και αυτή η εξέλιξη δεν πρόκειται να λύσει όλα τα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών.

«Είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε μάρτυρες σε ένα μεγάλο γεγονός, το πρώτο πραγματικά μεγάλο γεγονός από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που καθιστά επιτακτικό για τους δύο αυτούς τρομερούς πολιτισμούς και ανεξάρτητες χώρες.

Ο Studzinski εξήγησε ότι από πολλές απόψεις οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι «συμπληρωματικές».

Αναφερόμενος στον τομέα της τεχνολογίας ως παράδειγμα, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν τρεις με τέσσερις γενιές επιστημόνων της Silicon Valley ενώ η Κίνα διαθέτει μια «φανταστική τεχνογνωσία» και είναι ικανή να κατασκευάζει «πολύ περίπλοκα» συστήματα, τομείς, στους οποίους εάν υπάρξει συνεργασία, θα ωφεληθούν οι οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα