P. Gramegna: Πολύ κοντά η συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση

P. Gramegna: Πολύ κοντά η συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση

Η συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση είναι πολύ κοντά, δήλωσε ο Pierre Gramegna, προσερχόμενος στη στο Ecofin που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου εμφανίστηκε ευχαριστημένος με τη συνεχή πρόοδο και σημείωσε πως κάποια μέτρα έχουν ήδη ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

«Κάποια σημαντικά μέτρα έχουν ήδη ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες και ήταν καιρός να ληφθούν και το εκτιμούμε αυτό», τόνισε ο ίδιος.

Όσον αφορά τον «προστατευτισμό» που έκανε την εμφάνισή του στη συνεδρίαση της G20 την προηγούμενη εβδομάδα, ο P. Gramegna εξέφρασε την ανησυχία όλων στην Ευρώπη για το ότι το ανοιχτό εμπόριο και η παγκοσμιοποίηση τίθενται υπό ερώτηση.

«Είχαμε δεκαετίες όπου υπήρχε συναίνεση ότι το ανοιχτό εμπόριο είναι καλό για όλες τις χώρες». Ωστόσο, όπως επεσήμανε, δεν σημαίνει όμως ότι επειδή εμφανίστηκε η λέξη προστατευτισμός θα συμβεί κιόλας.

«Ας δώσουμε σε όλο το θέμα λίγο χρόνο και ας πείσουμε ο ένας τον άλλον ότι οι ανοιχτές αγορές είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων μας», κατέληξε.

Φωτογραφία: SOOC