Oxford Economics: Η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη δεν είναι όσο δυναμική ελπίζαμε

Oxford Economics: Η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη δεν είναι όσο δυναμική ελπίζαμε

Το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία επέστρεψε σε μια ανάπτυξη, η οποία δεν είναι τόσο δυναμική όσο αναμενόταν, τονίζει σε ανάλυσή της η Oxford Economics, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

«Η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη, αλλά δεν είναι τόσο δυναμική όσο ελπίζαμε. Ωστόσο, εκτός εάν η Ελλάδα μπορέσει να επανεκκινήσει την οικονομία και να επεκτείνει σημαντικά την περιορισμένης φορολογική βάση της, θα παραμείνει παγιδευμένη σε περιβάλλον υψηλού χρέους - χαμηλής ανάπτυξης. Αυτό σχεδόν εγγυάται ότι οι επίσημοι πιστωτές θα διατηρήσουν μια σφιχτή λαβή στις οικονομικές υποθέσεις της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεσή της η Oxford Economics, την οποία επικαλούνται οι Financial Times. 

Το δημοσίευμα των FT αντιπαραβάλει την έκθεση της Oxford Economics με το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα κινούνται κοντά σε ιστορικά χαμηλά και προγραμματίζεται πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ. Ωστόσο η αίσθηση για την ελληνική οικονομία ήταν κάπως συγκρατημένη την Δευτέρα, γράφει το δημοσίευμα των FT.