O ιδρυτής της Alibaba καλεί την κινεζική κυβέρνηση να πατάξει τις απομιμήσεις

O ιδρυτής της Alibaba καλεί την κινεζική κυβέρνηση να πατάξει τις απομιμήσεις

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, κάλεσε την κινεζική κυβέρνηση να θεσπίσει αυστηρότερους νόμους για όσους παράγουν προϊόντα “μαϊμού”.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o επικεφαλής του διαδικτυακού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba απηύθυνε έκκληση προς τους Εθνικό Κογκρέσο του Λαού να θεσπίσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο η παραγωγή απομιμήσεων να θεωρείται εξίσου σοβαρή παράβαση με το να οδηγείς μεθυσμένος. Ο Ma με ανοιχτή δήλωσή του επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα ο νόμος για τις απομιμήσεις επώνυμων προϊόντων είναι πολύ ελαστικός.

Η έκκληση του Μa έρχεται σαν αντίδραση στις διεθνείς κατηγορίες ότι η δική του εταιρεία, η Alibaba, προωθεί προϊόντα “μαϊμού”. Είναι ενδεικτικό ότι οι αμερικανικές αρχές κατέταξαν την Alibaba στην εξευτελιστική κατηγορία "notorious market" το 2016, κατηγορία από την οποία είχε “ξεφύγει” το 2012. Στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκει επίσης το Pirate Bay.

Καθώς η Alibaba προσπαθεί να εδραιωθεί ως μια παγκόσμια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, αντίστοιχη της Amazon, είναι απολύτως απαραίτητο να καθιερωθεί τόσο στη συνείδηση των καταναλωτών όσο και στο σχεδιασμό των διεθνών brands ως μια ασφαλής πλατφόρμα η οποία προσφέρει αληθινά επώνυμα προϊόντα και όχι φτηνές απομιμήσεις τους.