O Warren Buffett πούλησε το 1/3 των μετοχών του στην IBM

O Warren Buffett πούλησε το 1/3 των μετοχών του στην IBM

Την εμπιστοσύνη ενός εκ των μεγαλύτερων επενδυτών της έχασε η IBM και δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Berkshire Hathaway, Warren Buffett.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο CNBC, το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2017 πούλησε περίπου το 1/3 των μετοχών του στην εταιρεία. Οι μετοχές που διέθετε στην IBM ήταν της τάξεως των 81 εκατ. στο τέλος του 2016, ενώ φέτος έχει «ξεφορτωθεί» περίπου 30 εκατ. εξ αυτών.

«Δεν εκτιμώ την IBM, όπως την εκτιμούσα πριν από 6 χρόνια, όταν άρχισα να αγοράζω... την επανεκτίμησα προς τα κάτω», δήλωσε ο Buffett.

Υπενθυμίζεται ότι η Bershire Hathaway ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος μέτοχος της IBM, ενώ εξακολουθεί να κατέχει πάνω από 50 εκατ. μετοχές στην εταιρεία. Ωστόσο, ο μεγαλοεπενδυτής σημείωσε ότι η απόδοση του μετοχικού κεφαλαίου δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς η εταιρεία είχε να «αντιμετωπίσει μερικούς πολύ σκληρούς ανταγωνιστές».

Προ ημερών η πιστοληπτική ικανότητα της IBM υποβαθμίστηκε από Α1 σε Αa3 από τη Moody''s, η οποία σημείωσε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία, η οποία στρέφεται στο cloud computing.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε μικρότερα του αναμενόμενου κέρδη και πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους.