Υπεγράφη η συμφωνία εξόρυξης της Motor Oil στο Τέξας

Υπεγράφη η συμφωνία εξόρυξης της Motor Oil στο Τέξας

Υπεγράφη την προηγούμενη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου η συμφωνία απόκτησης του 30% των δικαιωμάτων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Manning Project στην κομητεία Angelina του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, από τη θυγατρική της Motor Oil MVU Brazos Corp. («MVB»). 

Πρόκειται για το «σφράγισμα» της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί μετά από διαπραγματεύσεις το 2016 και είχε υπογραφεί αρχικά στις 21 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Ως τίμημα για την ανωτέρω παραχώρηση η MVB κατέβαλε ποσό 236.674 δολαρίων ΗΠΑ και ήταν το κόστος κτήσης με ημερομηνία αξίας την 31 Αυγούστου 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Motor Oil, το Manning Project περιλαμβάνει την διενέργεια μίας υποχρεωτικής και μίας προαιρετικής γεώτρησης.

Η υποχρεωτική γεώτρηση εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2018. Στην προαιρετική γεώτρηση θα συμμετάσχουν όσα μέλη της κοινοπραξίας το επιλέξουν. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος συμμετοχής της Motor Oil στις δύο προαναφερθείσες γεωτρήσεις ανέρχεται σε 2,5 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. 

Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι η MV Upstream Tanzania Limited τελικώς αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη Σύμβαση Παραχώρησης «Kilosa – Kilombero» στην Τανζανία, για την οποία το επενδυτικό κοινό είχε ενημερωθεί στις 27 Ιουνίου 2016. 

Η MVU Brazos Corp. είναι 100% θυγατρική της Motor Oil Vegas Upstream Limited με έδρα την Κύπρο. Η Motor Oil (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. κατέχει το 65% των μετοχών της Motor Oil Vegas Upstream Limited με το υπόλοιπο 35% να ανήκει στην εταιρεία Vegas Oil and Gas Limited.

Η Texas Edwards Inc. είναι έμμεση θυγατρική (κατά 100%) της Vegas Oil and Gas Limited.

Το Brookshire Salt Dome Project αποτελείται από μεταλλευτικά δικαιώματα καθώς και δικαιώματα διενέργειας σεισμικών ερευνών σε έκταση 78 τετραγωνικών μιλίων βορειοδυτικά του Houston στο Texas των ΗΠΑ. Τα δικαιώματα αγοράστηκαν με σκοπό την έρευνα για ύπαρξη πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην εν λόγω περιοχή.