Morgan Stanley: Δεν είναι διασφαλισμένη η ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών

Morgan Stanley: Δεν είναι διασφαλισμένη η ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών

Τα θεμελιώδη δεν δικαιολογούν την άνοδο των τραπεζικών μετοχών σε ποσοστό έως και 94% μέσα στο 2019, καθώς οι τιτλοποιήσεις δανείων αποτελούν χρήσιμο εργαλείο αλλά δεν είναι πανάκεια για όλες τις τράπεζες.

Αυτό αναφέρει σε έκθεσή της η Morgan Stanley στην οποία τονίζει ότι η το μοντέλο που ακολουθεί η Eurobank είναι το πιο ελκυστικό για την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών, εκτιμώντας παράλληλα ότι τόσο η Eurobank όσο και η ΕΤΕ έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) κάτω από το 10% έως το τέλος του 2021 και μάλιστα με διαχειρίσιμο κεφαλαιακό κόστος.

Γι'' αυτόν ακριβώς το λόγο η Morgan Stanley βλέπει περιθώρια ανόδου της τάξης του 39% για τη μετοχή της Eurobank και 63% για τη μετοχή της Εθνικής, με αποτέλεσμα να αναβαθμίζει τη σύσταση σε "overweight". Η τιμή-στόχος για τη μετοχή της Eurobank ορίζεται στο 1 ευρώ και για την ΕΤΕ στα 3,10 ευρώ.

Την ίδια ώρα υποβαθμίζει τη σύσταση για τις μετοχές της Alpha Bank και της Τρ. Πειραιώς σε "underweight", δίνοντας τιμή-στόχο στα 1,20 και 1,30 ευρώ αντίστοιχα.

Κωνσταντίνος Μαριόλης