Microsoft: Υψηλές ταχύτητες το Azure, πονοκέφαλος τα Windows 10

Microsoft: Υψηλές ταχύτητες το Azure, πονοκέφαλος τα Windows 10

Της Μαίρης Βενέτη

Η εταιρεία συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις τόσο σε επίπεδο αποτελεσμάτων όσο και σε επίπεδο κεφαλοποίησης.

Βρίσκεται μόλις ένα 3,5% κάτω από τα υψηλά των 142,37 δολαρίων, ενώ στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός για το δ'τρίμηνο του 2019 ξεπέρασε για άλλη μια φορά τις προσδοκίες των αναλυτών, ανακοινώνοντας κέρδη 1,37 δολάρια ανά μετοχή, από τα 1,21 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές. Ανακοίνωσε επίσης αγορά ιδίων ύψους 40 δισ. δολαρίων, ενώ αύξησε το μέρισμα της.

Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 33,72 δισ. δολάρια στο δ'' τρίμηνο αυξημένα κατά 12% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, με το Azure ν'αποτελεί βασικό κομμάτι της ανάπτυξης της Microsoft, σημειώνοντας άνοδο 64%, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

e

Η στήλη ουκ ολίγες φορές έχει αναφέρει ότι η εταιρεία έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα στον τομέα παροχής υπηρεσιών cloud, χτίζοντας σήμερα μέσω των πανεπιστημιακών κοινοτήτων την αυριανή της πελατεία και τα χαρτοφυλάκια ανάπτυξης θα πρέπει να συνυπολογίζουν και τις σημαντικές δυνατότητες μερίσματος.

Οι υπηρεσίες cloud αποτελούν την χήνα με τα χρυσά αυγά για τον αμερικανικό κολοσσό, καθώς η παγκόσμια αγορά υπηρεσιών cloud προβλέπεται να αυξηθεί στα 214,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, ενώ μέχρι το 2022 αναμένεται να φτάσει τα 330 δισ. δολάρια.

Το Microsoft Azure αποτελεί μία πλατφόρμα που μπορεί να μετατρέψει το cloud σε εργαλείο εξυπηρέτησης των εκάστοτε επιχειρησιακών αναγκών, από τις μεγάλες πολυεθνικές με πεδίο δράσης σε διαφορετικές ηπείρους, που έχουν την ανάγκη να διαμοιράζουν αντιστοίχως μεγάλα υπολογιστικά φορτία, μέχρι και την μικρή εταιρεία που αναζητά την γρήγορη δημιουργία ενός web site με παγκόσμια παρουσία.

Φιλοδοξεί να μεταμορφώσει το παραδοσιακό data center, προσφέροντας την δυνατότητα παροχής ευέλικτων υπηρεσιών καθώς και την εξυπηρέτηση χρηστών που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται από οπουδήποτε, με οποιαδήποτε συσκευή με ένα συγκροτημένο και ασφαλή τρόπο.

Έτσι, ήδη το Microsoft Azure αποτελεί την μεγαλύτερη εμπορική επιχείρηση cloud στον κόσμο, καθώς ξεπέρασε τα 38 δισ. δολάρια έσοδα για το έτος με το μικτό περιθώριο κέρδους να φτάνει έως το 63%.

Ο πονοκέφαλος των Windows 10

Από την άλλη, τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα Windows 10, το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, συνεχίζονται και γι'αυτό και είναι αναγκαία η παρακολούθηση της επίλυσης τους.

Παρά τις πρόσφατες αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος, η εταιρεία συνεχίζει να κυκλοφορεί μακρόσυρτες ενημερώσεις με νέες προειδοποιήσεις που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήσης των Windows 10.

Οι δύο μάλιστα τελευταίες ενημερώσεις των Windows 10 προκαλούν προβλήματα κατά τη φόρτωση του λειτουργικού συστήματος, την εκτύπωση, τη λειτουργία του Μενού Έναρξης, την Αναζήτηση των Windows, αλλά και την εφαρμογή «WMWare Workstation».

Μόνο τον περασμένο μήνα, προστέθηκαν πέντε νέα σφάλματα σε μια λίστα ενημερώσεων των Windows 10, οι οποίες έχουν ήδη δημιουργήσει προβλήματα στην Αναζήτηση και στο Μενού Έναρξης, στις συνδέσεις μέσω USB, καθώς και προβλήματα ήχου, αποχρωματισμό οθόνης, αυξημένη χρήση CPU και αποσύνδεση από το διαδίκτυο.

Αποποίηση Ευθύνης: Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή, ή προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερομένων προϊόντων.

Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται, βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δεν δίνεται ότι είναι ακριβείς ή πλήρεις και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.