Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MetLife ο Michel A. Khalaf

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MetLife ο Michel A. Khalaf

Τη θέση του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στη MetLife θα αναλάβει από 1η Μαΐου 2019 ο Michel A. Khalaf, νυν πρόεδρος Πρόεδρος του τομέα US Business και EMEA, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο κ. Khalaf θα καταλάβει, επίσης, θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, από την 1η Μαΐου. Ο μέχρι τώρα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, Steven A. Kandarian, ο οποίος συνταξιοδοτείται, θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι και τις 30 Απριλίου 2019.

Ο κ. Steven A. Kandarian, ο οποίος συνταξιοδοτείται, θα παραμείνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι τις 30 Απριλίου 2019, ενώ ο ανεξάρτητος Διευθυντής της MetLife, κ. Glenn Hubbard θα αναλάβει χρέη μη εκτελεστικού Προέδρου της MetLife μετά την αποχώρηση του κ. Kandarian. Ο κ. Hubbard  εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της MetLife το 2007 και έγινε Διευθυντής τον Ιούνιο του 2017. 

«Στο πρόσωπο του Michel, είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν ηγέτη ο οποίος έχει διακριθεί σε ένα ευρύ φάσμα αγορών, επιχειρήσεων και πολιτισμών», δήλωσε ο κ. Hubbard. «Το όραμά του να καταστεί η MetLife μία από τις πιο δυναμικές, επιχειρηματικές και οικονομικά επιτυχημένες ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο θα ωφελήσει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη που  σχετίζονται με την εταιρεία».

Ο κ. Michel Khalaf δήλωσε: «Είναι βαθιά τιμή μου η εμπιστοσύνη που μου δείχνει το διοικητικό συμβούλιο και με ενθουσιασμό θα ηγηθώ αυτής της μεγάλης εταιρείας. Η MetLifeέχει μια τεράστια ευκαιρία να αυξήσει την αξία που δημιουργεί για όλους τους ενδιαφερόμενους. Με τη βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου μας και την ενίσχυση του ελέγχου των εξόδων, θα γίνουμε μια πιο επιτυχημένη οικονομικά εταιρεία, κάτι που θα μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας προς τους πελάτες μας, να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για τους εργαζόμενους και να δώσουμε ισχυρότερες αποδόσεις στους μετόχους».

Ο κ. Khalaf είναι πρόεδρος του EMEA της MetLife από το 2011 και τον Ιούλιο του 2017 ανέλαβε επιπρόσθετα την ευθύνη για τις δραστηριότητες της εταιρείας στις Η.Π.Α.

Πριν από την ανάληψη της ηγεσίας του EMEA, ο κ. Khalaf ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της περιοχής Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Νότιας Ασίας (MEASA) της MetLife. Εισήλθε στην ομάδα της MetLife με την εξαγορά της American Life Insurance Company (Alico) από την American International Group (AIG) το 2010.

Στα 21 χρόνια του στην Alico, ο κ. Khalaf κατείχε έναν αριθμό ηγετικών ρόλων σε διάφορες αγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Καραϊβικής, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Το 1996 ονομάστηκε ο πρώτος γενικός διευθυντής της Alico στην Αίγυπτο. Το 2001 ανέλαβε τη θέση του περιφερειακού ανώτερου αντιπροέδρου υπεύθυνου για τη λειτουργία Life, Pension και Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Alico στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βαλτική, καθώς και Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου της θυγατρικής της Amlico Life στην Πολωνία.

Αργότερα, διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Philamlife, της εταιρείας της AIG που δραστηριοποιείται στις Φιλιππίνες.

Ο κ. Khalaf είναι απόφοιτος του Syracuse University με πτυχίο Bachelor of Science στη μηχανική και Master of Business Administration στα χρηματοοικονομικά. Είναι μέλος του Life Management Institute.