MIG: Σύμβουλος για την πώληση του Υγεία η Rothschild

MIG: Σύμβουλος για την πώληση του Υγεία η Rothschild

Στην εταιρεία Rothschild ανέθεσε ο όμιλος Marfin Investment Group (MIG) καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου για την πώληση της συμμετοχής του στη Διαγνωστικόν και Θεραπευτικόν Κέντρον Αθηνών Υγεία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Θυμίζουμε πως εδώ και καιρό το CVC Capital έχει υποβάλει δεσμευτική προσφορά έναντι 0,92 ευρώ ανά μετοχή και η διαδικασία προχωρούσε προς ολοκλήρωση, όμως την 1η Ιουλίου η πλευρά Γ. Αποστολόπουλου (Ιατρικό Αθηνών) σε συνεργασία με το fund HIG Capital κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά με τίμημα 0,95 ευρώ ανά μετοχή.

Η πρόταση έγινε στην εκπνοή της προθεσμίας ενώ κύκλοι της αγοράς τη χαρακτηρίζουν ως κίνηση χωρίς ουσία, με μοναδικό στόχο να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της CVC Capital και της MIG.

Οι ίδιοι κύκλοι της αγοράς τονίζουν πως όλες οι ενέργειες της πλευράς Γ. Αποστολόπουλου το τελευταίο διάστημα έδειχναν ότι ο ιδιοκτήτης του Ιατρικού Αθηνών επιχειρεί με πολλούς τρόπους να ματαιώσει ή τουλάχιστον να καθυστερήσει την ολοκλήρωση  του deal.

Άλλωστε, οι ίδιοι θυμίζουν πως μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, η Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών είχε καταθέσει δημόσια προσφορά με τιμή 0,45 ευρώ η οποία και απέτυχε. Τι μεσολάβησε και η πλευρά Αποστολόπουλου αποφάσισε να υπερδιπλασιάσει το προσφερόμενο τίμημα στα 0,95 ευρώ και μάλιστα μέσα σε τόσο λίγους μήνες;

Όπως και να 'χει, η MIG πλέον καταφεύγει στο κύρος και την εμπειρία της εταιρείας Rothschild έτσι ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα συμφέροντα του ομίλου.