MIG: Στις 15/6 η τακτική Γ.Σ. για την έκδοση νέου Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου

MIG: Στις 15/6 η τακτική Γ.Σ. για την έκδοση νέου Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου

Την έκδοση νέου Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, με ιδιωτική τοποθέτηση και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, θα συζητήσουν μεταξύ άλλων οι μέτοχοι της Marfin Investment Group, κατά την τακτική γενική συνέλευση την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι μέτοχοι θα αποφασίσουν επί των ακολούθων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση των Ατομικών και Ενοποιημένων Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2016 και των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 2016.

3. Διορισμός ελεγκτικής εταιρίας για την εταιρική χρήση 2017.

4. Ενημέρωση των Μετόχων για τα πεπραγμένα της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας.

5. Έγκριση εκλογής νέων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας σε πλήρωση κενωθεισών θέσεων. – Ορισμός Ανεξαρτήτου Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας.

6. Έγκριση συμβάσεων και αμοιβών σύμφωνα με τα άρθρα 23α και 24 του κ.ν. 2190/1920.

7. Έκδοση νέου Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου με ιδιωτική τοποθέτηση και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας για την εξειδίκευση των Όρων αυτού, την παροχή εξασφαλίσεων υπέρ των ομολογιούχων δανειστών, την έκδοση του Προγράμματος, την κατάρτιση της σύμβασης με τον Εκπρόσωπο και εν γένει τη διενέργεια κάθε πράξης απαραίτητης για την ολοκλήρωση της έκδοσης.

Αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών του διοικητικού συμβουλίου

Τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ.κ. Σπυρίδων Παπασπύρου και Κωνσταντίνος Γεωργίου υπέβαλαν την παραίτησή τους από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Το Δ.Σ. αποφάσισε την αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών από τους κ.κ. Στέφανο Καψάσκη και Πέτρο Κατσούλα, οι οποίοι ορίστηκαν ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.

Συνεπώς, το Δ.Σ. έχει πλέον ως εξής:

1. Σταύρος Λεκκάκος, Πρόεδρος – Μη Εκτελεστικό Μέλος,
2. Μανώλης Ξανθάκης, Αντιπρόεδρος – Μη Εκτελεστικό Μέλος,
3. Παναγιώτης Θρουβάλας, Αντιπρόεδρος – Εκτελεστικό Μέλος,
4. Αθανάσιος Παπανικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος,
5. Christophe Vivien, Εκτελεστικό Μέλος,
6. Γεώργιος Ευστρατιάδης, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
7. Φώτιος Καρατζένης, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
8. Γεώργιος Λασσαδός, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος,
9. Στέφανος Καψάσκης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος,
10. Πέτρος Κατσούλας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, και
11. Θεόδωρος Μυλωνάς, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.