Υπό εξέταση από τη MIG η μη δεσμευτική προσφορά της Αποστολόπουλος για το Υγεία

Υπό εξέταση από τη MIG η μη δεσμευτική προσφορά της Αποστολόπουλος για το Υγεία

Υπό εξέταση θα τεθεί η μη δεσμευτική προσφορά της Γ. Αποστολόπουλος για το Υγεία, η οποία ανέρχεται στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Marfin Investment Group, το Σάββατο, 30/6/2018 έλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρεία «Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών Α.Ε.» («Αποστολόπουλος Συμμετοχών») πρόταση εξαγοράς του συνολικού πακέτου μετοχών της MIG στο «Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία Α.Ε.» («Υγεία») με τιμή αναφοράς 0,95 ευρώ ανά μετοχή υπό την αίρεση διενέργειας σχετικού οικονομικού και νομικού ελέγχου του Υγεία.

Η πρόταση εξαγοράς βασίζεται σε μη δεσμευτική προσφορά για την χρηματοδότηση της πρότασης από την «HIG Capital International».

Σύμφωνα με την MIG, η πρόταση της Αποστολόπουλος Συμμετοχών θα τεθεί υπόψιν των αρμοδίων οργάνων της MIG τα οποία θα λάβουν σχετικές αποφάσεις για την περαιτέρω διαδικασία. 

Λίγο αργότερα, σε νεότερη ανακοίνωσή της, η MIG διευκρινίζει πως η συναλλαγή για την πώληση του Υγεία δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. 

Σε απάντηση ερωτημάτων και σε συνέχεια προηγούμενης σημερινής Ανακοίνωσης της η MIG διευκρινίζει ότι η συναλλαγή για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στο Υγεία κατόπιν της ανακοινωθείσας την 21.5.2018 δεσμευτικής προσφοράς της «Hellenic Healthcare SARL» (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC Capital Partners») δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, αναφέρει. 

Γ. Αποστολόπουλος: Στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή η προσφορά

Επίσημη πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών του Διαγνωστικού & Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών Υγεία Α.Ε. κατέθεσε στο ΔΣ της MIG το Σάββατο 30/06/2018, η Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, το τίμημα που προσφέρθηκε αντιστοιχεί σε 0,95 € ανά μετοχή, τοις μετρητοίς, και είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο τίμημα που έχει προσφερθεί από το κερδοσκοπικό fund CVC.

Βασικός στόχος και επιδίωξη της Γ. Αποστολόπουλος Εταιρίας Συμμετοχών παραμένει η διατήρηση της Ελληνικότητας του κλάδου υγείας, η προάσπιση της Ελληνικής ιατρικής και η διατήρηση του υψηλού επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον Έλληνα ασθενή, με παράλληλη διασφάλιση των υφισταμένων σχέσεων και συνθηκών συνεργασίας με τους συνεργάτες Ιατρούς και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Η πρόταση υποστηρίζεται από το μεγάλο Αμερικανικό Fund HIG.