M. Σπυράκη: Θεαματική σύγκρουση Δραγασάκη - Φλαμπουράρη για τα «κόκκινα» δάνεια

M. Σπυράκη: Θεαματική σύγκρουση Δραγασάκη - Φλαμπουράρη για τα «κόκκινα» δάνεια

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και ειδικά εναντίον του οικονομικού επιτελείου εξαπέλυσε η Μαρία Σπυράκη, με αφορμή το ζήτημα των “κόκκινων” δανείων.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της ενημερώσης των πολιτικών συντακτών χρησιμοποίησε έντονα δηκτικό ύφος για να κριτικάρει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο συγκεκριμένο θέμα.

“Η κυβέρνηση απέτυχε και στα «κόκκινα» δάνεια. Η ΝΔ υπερασπίζεται την πρώτη κατοικία. Τρία χρόνια τώρα η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση του θέματος. Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μία “θεαματική” σύγκρουση μεταξύ Φλαμπουράκη και Δραγασάκη. Η λύση πρέπει να περιλαμβάνει και τους συνεπείς. Η οποιαδήποτε λύση δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Σπυράκη.

Αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, η κυρία Σπυράκη σημείωσε πως το νωρίτερο για τις εκλογές είναι προς όφελος της χώρας.

“Καταλαβαίνετε ότι οι πολίτες δεν θέλουν να παρακολουθήσουν άλλο αυτή την κακή παράσταση σε σχέση με την κόντρα Τσίπρα - Καμμένου. Είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχουν καταγγελίες μεταξύ υπουργών και δεν υπάρχει κάποια κίνηση από τη δικαιοσύνη” επεσήμανε η κυρία Σπυράκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης “κρατάει” το βέτο για την ενταξιακή πορεία της χώρας», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενη στη στάση που θα κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «επιβλαβή» για τα εθνικά συμφέροντα.

«Η υπεύθυνη και ρεαλιστική στάση της ΝΔ καλύπτει τις ανησυχίες των Ελλήνων. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα για βέτο. Στη ΝΔ επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη Μακεδονία», τόνισε η κ. Σπυράκη.

Σε ερώτηση αν η ΝΔ θα χρησιμοποιήσει επισήμως τον όρο Βόρεια Μακεδονία μετά και τις σχετικές δηλώσεις της πρώην υπουργού εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος σημείωσε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι βλαπτική για τα συμφέροντα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι θα αμβλύνει τις επιπτώσεις της Συμφωνίας».

Η κυρία Σπυράκη μάλιστα ανακοίνωσε ότι τόσο ο Γιώργος Αυτιάς όσο και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δε θα είναι υποψήφιοι με την ΝΔ.

«Ο κ.Μπογδάνος δε θα είναι υποψήφιος. Τέτοιες συμπεριφορές είναι ξένες προς τη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά για την περίπτωση του κ.Μπογδάνου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων