Lufthansa: Μείωση 17% στα κέρδη του γ' τριμήνου

Lufthansa: Μείωση 17% στα κέρδη του γ' τριμήνου

Μειωμένα καθαρά κέρδη εμφάνισε η Lufthansa στο γ'' τρίμηνο του 2017, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την πτώση να αποδίδεται στην αύξηση του κόστους σε σύγκριση με πέρυσι.

Σύμφωνα με το Marketwatch, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 17% και διαμορφώθηκαν στα 1,18 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,03 δισ. ευρώ, εξαιτίας της αύξησης του κόστους προσωπικού στο τρίμηνο.

Αντίθετα, αύξηση 11% παρουσίασαν τα έσοδα, στα 9,81 δισ. ευρώ, εν μέρει ενισχυμένα από την ενσωμάτωση της Brussels Airlines, ενώ το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο βελτιώθηκε στο 15,5% από 13%.

Η Lufthansa ανέφερε πως περιμένει μια περαιτέρω μικρή μείωση στο κόστος ανά μονάδα στις επιβατικές αερογραμμές στο δ'' τρίμηνο του έτους, χωρίς να υπολογίζει το κόστος καυσίμων. Μάλιστα, εκτίμησε πως τα έσοδα ανά μονάδα προϊόντος θα αυξηθούν κατά 5,5% την ίδια περίοδο.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία επίσης αναμένει τα κόστη από τις συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις να μειωθούν κατά περίπου 1,1 δισ. ευρώ μετά τη συμφωνία με το συνδικαλιστικό όργανο των πιλότων της.