Lufthansa και EasyJet πιθανοί αγοραστές για την Air Berlin

Lufthansa και EasyJet πιθανοί αγοραστές για την Air Berlin

Οι πιστωτές της Air Berlin γνωστοποίησαν ότι η Lufthansa και η EasyJet είναι πιθανοί αγοραστές της εταιρείας, η οποία δεν μπορεί να πληρώσει πια τα χρέη της, ενώ οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να διαρκέσουν τρεις βδομάδες.

Η Air Βerlin, η οποία έχει περίπου 8.000 εργαζομένους και επιχειρεί με 144 αεροπλάνα, τα πιο πολλά εκ των οποίων είναι με leasing, έκανε αίτηση για πτώχευση τον προηγούμενο μήνα αφού πρώτα ο κύριος μέτοχος, η Etihad σταμάτησε τη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με το Reuters, η Lufthansa είναι πολύ πιθανό να αγοράσει μεγάλο ποσοστό των μετοχών και να αποκτήσει την κυριότητα της επιχείρησης.

Ο CEO της Lufthansa δήλωσε πως η εταιρεία του ήθελε να διασφαλίσει τα 38 αεροπλάνα που δανείζει στην Air Berlin και ότι ενδιαφέρεται για άλλα 20-40 αεροπλάνα μικρών αποστάσεων.

Από την πλευρά της η Air Berlin ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει πως το διοικητικό συμβούλιο ίσως να μην πάρει την τελική απόφαση στις 25 Σεπτεμβρίου, όπως αρχικά αναμενόταν.

Οι νέες αυτές εξελίξεις έρχονται ελάχιστα πριν από τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής στις οποίες η Angela Merkel αναμένεται να κερδίσει μια τέταρτη θητεία. Σε προεκλογική συγκέντρωση της κ. Merkel στην πόλη Neuss, δεκάδες εργαζόμενοι της Αir Berlin φορούσαν διακριτικά της εταιρείας τους και η καγκελάριος δήλωσε: Υπάρχουν πιλότοι της Air Berlin εδώ και φυσικά τους ευχόμαστε το καλύτερο όπως σε όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλειά και θα ήθελαν να τη διατηρήσουν.