J. Paulson: Δεν αντιμετωπίζουμε άλλη μια χρηματοπιστωτική κρίση

J. Paulson: Δεν αντιμετωπίζουμε άλλη μια χρηματοπιστωτική κρίση

Οι ΗΠΑ δεν αντιμετωπίζουν μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ η υπερβολική αντίδραση των χρηματιστηρίων θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία σε επίπεδο αξιών, εκτιμά ο John Paulson, αναφέρει το CNBC.

Ο κ. Paulson αισθάνεται, ωστόσο, κάποια ανησυχία για την παγκόσμια βουτιά στις αγορές από την αρχή του έτους.

«Έχουμε προσθέσει συνετά στο χαρτοφυλάκιο, αλλά η αγορά εξακολουθεί να πέφτει», εξήγησε ο κ. Paulson, προσθέτοντας πως «ό, τι κι αν αγοράσει κανείς πάει χαμηλότερα. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου σίγουρα υπάρχει πολλή αξία εκεί έξω».

Πάντως, ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund, εκτιμά πως η αγορά τελικά θα ανακάμψει.

«Υπάρχει ένας διαχωρισμός μεταξύ των επιδόσεων του χρηματιστηρίου και των επιδόσεων πολλών εταιριών», υποστήριξε ο κ. Paulson. «Ιδιαίτερα εκείνων στις οποίες έχουμε επενδύσει στο χαρτοφυλάκιό μας – οι εταιρίες στην πραγματικότητα τα πάνε πολύ καλά, ωστόσο, οι τιμές των μετοχών πέφτουν. Επομένως αυτό είναι ένα είδος ανισορροπίας και τελικά θα επιλυθεί από μόνο του», πρόσθεσε.

Οι επιδόσεις στις αγορές μέχρι στιγμής φέτος δείχνουν πως τα hedge funds θα μπορούσαν να βρεθούν εκ νέου σε δυσκολία.

Ο κ. Paulson εξέφρασε επίσης, κάποιες ανησυχίες για την Κίνα, χωρίς ωστόσο να ανησυχεί για τις αμερικανικές τράπεζες.

«Οι αμερικανικές τράπεζες είναι εξαιρετικά καλά κεφαλαιοποιημένες. Έχουν πολλή ρευστότητα και ένα χαρτοφυλάκιο πολύ υψηλότερης ποιότητας», δήλωσε.

Ο κ. Paulson δήλωσε ανήσυχος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας, ειδικότερα για τον τομέα της πίστωσης που έχει ήδη επεκταθεί και για την κατάσταση των πιστωτικών αγορών της χώρας.