J. Dimon: Ο D. Trump έχει ξυπνήσει τα «animal spirits» στις ΗΠΑ

J. Dimon: Ο D. Trump έχει ξυπνήσει τα «animal spirits» στις ΗΠΑ

Photo by Win McNamee/Getty Images/Ideal Image

Η οικονομική ατζέντα του Donald Trump έχει πυροδοτήσει την επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, ανέφερε ο Jamie Dimon, εκφράζοντας τις προσδοκίες του τουλάχιστον κάποιες από τις υποσχέσεις του να εφαρμοστούν.

«Φαίνεται πως έχει ξυπνήσει τα animal spirits των αγορών», είπε χαρακτηριστικά ο J. Dimon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co., σε συνέντευξή στο Bloomberg TV. Η εμπιστοσύνη των αγορών έχει εκτοξευθεί καθώς πρόκειται για μια αναπτυξιακή ατζέντα, επεσήμανε ο Dimon, προσθέτοντας ότι δεν ανησυχεί υπερβολικά για το ενδεχόμενο μιας διόρθωσης των αγορών.

Σημειώνεται πως ο Dimon έχει υπάρξει ένθερμος υποστηρικτής της οικονομικής ατζέντας του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Αν πραγματοποιήσει τις οικονομικές του υποσχέσεις, έστω και μέρος αυτών, θα είναι καλό για την ανάπτυξη, για την απασχόληση, για τους Αμερικανούς, τόνισε ο Dimon.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της JP Morgan δήλωσε βέβαιος λόγω της ικανότητας των ανθρώπων που έχει επιλέξει ο D. Trump για την προώθηση των πολιτικών του, όπως ο Gary Cohn, πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs Group Inc. που πλέον ηγείται του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ και αποτελεί κορυφαίο σύμβουλο του Trump.

«Ξεχάστε τα tweets και κοιτάξτε τους ανθρώπους, είναι κορυφαίοι επαγγελματίες. Σοβαροί άνθρωποι, με βαθιές γνώσεις και εμπειρία και η αποστολή τους είναι να έχουν μια αναπτυξιακή ατζέντα. Αυτή η ατζέντα περιλαμβάνει τη μείωση των επιχειρηματικών φόρων, η δημιουργία υποδομών καθώς και η αλλαγή κάποιων ρυθμιστικών κανόνων που ενδεχομένως έχουν κρατήσει πίσω την ανάπτυξη», κατέληξε.